Med mørket kommer listetyvene frem og sniger sig ind i sovende familiers hjem. Arkivfoto

Med mørket kommer listetyvene frem og sniger sig ind i sovende familiers hjem. Arkivfoto

Listetyve i mørket:

Nordsjælland plaget af indbrud

Det seneste døgn har Nordsjællands Politi modtaget stribevis af anmeldelser om indbrud

Lyngby, Hellerup, Fredensborg, Holte, Hørsholm og Helsingør er bare nogle af de byer, hvor der de seneste døgn har været masser af indbrud, heraf er adskillige af de mindst 22 indbrud begået af listetyve, oplyser Nordsjællands Politi lørdag.

Listetyve underborer sig vej ind

En af de mange listetyve var torsdag nat på spil i Hørsholm, hvor det trods visse vanskeligheder lykkedes at få skaffet sig adgang til en villa på Skovvænget, hvorfra der blev stjålet en Mulberry-taske og flere bærbare Mac-pc´er.

Helsingør kom en mandlig beboer ved 12-tiden hjem til huset på Kierboesvej, og kunne inde fra stuen høre stemmer. Da han låste sig ind, stak to mænd af gennem haven og trods en hundepatruljes søgen, var tyvene væk.

Fredag nat fik en listetyv på Dronningholmsvej i Holte hevet en låsecylinder ud af bryggersdøren, og så var den sovende familie på 1. salen en bærbar pc, flere mobiltelefoner og en pung med omkring 1.100 kroner fattigere.

På Skovridergårdsvej i Virum, gik det udover endnu en sovende familie på 1. sal, mens en listetyv skaffede sig adgang til huset ved at underbore hoveddørens lås, hvorefter tyven stjal et smykkeskrin.

Ikke kun listetyve har været igang

Fredensborg Golfklub på Skovsvinget havde ubudne gæster lørdag morgen, hvor en alarm klokken 05.26 fik politiet til at sende en patrulje mod klubben, hvor tyven nåede at gennemrode flere lokaler tilsyneladende uden at stjæle noget.

To gerningsmænd, der fredag eftermiddag var brudt ind i en villa på Lyngbyvej i Hellerup, blev set af vidner, da de stak af fra huset i en ældre blå Toyota personbil, oplyser vagtchef Henrik Rasmussen fra Nordsjællands Politi.

Den ene af mændene var cirka 25 år gammel, omkring 175-180 centimeter høj, almindelig af bygning, og var klædt i overvejende sort/mørk påklædning, han bar desuden solbriller. Hans medgerningsmand er ikke blevet beskrevet.

Også i lejligheder og landejendomme

I en lejlighed på Teglporten i Birkerød var der fredag eftermiddag uønskede gæster, som havde sparket døren ind, så karmen smadrede. Fra lejligheden blev der stjålet et ukendt antal smykker, samt kontanter.

En knust rude i en bryggersdør på en landejendom i Stenløse var adgangsvejen for ukendte tyve, som torsdag aften brød ind i huset, der blev genemrodet, hvorefter gerningsmændene stjal cirka 6.000 kroner i kontanter. 


null

Publiceret 17 September 2011 14:28