81-årige Mogens Madsen blev for nylig udsat for tricktyveri i Nærum. Nu opfordrer han alle sine ældre medborgere til at være ekstra opmærksomme på de snedige tricks, som tyvene anvender.

81-årige Mogens Madsen blev for nylig udsat for tricktyveri i Nærum. Nu opfordrer han alle sine ældre medborgere til at være ekstra opmærksomme på de snedige tricks, som tyvene anvender.

81-årige Mogens fandt sig ikke i noget:

Omringet af tre tricktyve tog han kampen op

Da tricktyve snedigt stjal Mogens Madsens pung, kæmpede den 81-årige Nærum-borger imod. Det lykkedes ham at få sin pung tilbage, og nu opfordrer han alle andre ældre til at være særligt opmærksomme på tricktyvene

Af
Anne Dahl Kristensen

"Jeg vil have min ret, og jeg vil ikke finde mig i denne slags adfærd. Jeg synes, det er for groft"
Det fortæller Mogens Madsen fra Nærum til Rudersdal Avis en lille uge efter, at han har været udsat for tricktyveri. Den 81-årige borger står frem med sin historie i håbet om, at han kan være med til at advare andre ældre medborgere og sætte en stopper for de mange tricktyves kriminelle adfærd.
For selvom ikke alle har modet til at kæmpe imod tricktyvene - og formentlig heller ikke bør gøre det - er det vigtigt, at være yderst opmærksom på de udspekulerede tricks.

Havde ingen mistanke

Vi skruer tiden tilbage til fredag 16. september. Her besøgte Mogens Madsen Meny på Nærumvænge Torv, og i kiosken indløste han to Oddset-kuponer, som han havde vundet 66 kr. på. Han lagde blandt andet en 50 kr.-seddel i sin pung, og begav sig derefter hjem.
"Jeg er formentlig allerede blevet spottet der. Jeg havde registeret, at der stod nogle bag mig i køen, men jeg havde ikke mistanke til, at nogle havde observeret mig. Heller ikke da jeg gik hjem," fortæller han.
Mogens gik med sin stok ned mod Nærum Station, og på stien mødte han en udenlandsk mand og kvinde. Damen stoppede ham og viste et kort frem, samtidig med at hun pegede på sin mave og sagde baby og hospital.
"Jeg kunne se, at hun ikke var gravid. Hun ville meget gerne have mig til at tage imod kortet, hvilket jeg nægtede. På dette tidspunkt havde jeg stadig ikke nogen mistanke om, at de var ved at snyde mig. Og samtidig vidste jeg, at min pung lå i min venstre lomme, som var lukket med en lynlås, så jeg tænkte, at den var sikret," forklarer han.

Skænderi på åben gade

Efterfølgende begyndte damen at rykke tættere på Mogens.
"Det kunne jeg ikke lide. Og kort efter registrerede jeg en tredje mand, som havde sneget sig ind bag ved mig. Jeg mærkede det overhovet ikke, men den mand fik åbnet min lomme og stjal min pung. Kort efter kunne jeg se, at den første mand begyndte at få travlt, og så vidste jeg, hvad der foregik. Jeg mærkede med det samme på min lomme og kunne konstatere, at pungen var væk."
Mogens Madsen råbte højt efter tricktyvene, og det lykkes ham at hive fat i den tredje mand, der stjal hans pung.
"Jeg kunne se, at han stod og rodede ved nogle af sedlerne i pungen. Og jeg blev sur. Rigtig sur. Jeg fik vristet pungen fra ham, og vi blev meget uvenner. Skænderiet fortsatte lidt, og det kunne godt have udviklet sig til noget mere. Jeg forventede faktisk at få et slag," konstaterer Mogens Madsen.
Det sker heldigvis ikke. Og efter lidt tid løber tyven væk sammen med sine medgerningsmænd.

Snu tricktyve

Tanken om selv at slå gerningsmanden med stokken tænker han ikke til ende.
"Jeg ved jo ikke, om han har en kniv eller lignende," fortæller Mogens Madsen, som i situationen handler på rent instinkt og på den uretfærdighedsfølelse, han bliver ramt af.
"Det er først bagefter, at jeg får et chok over det, der er sket. Så længe jeg er i det, vil jeg bare have min ret," fortæller han.
Af samme årsag lader han ikke hændelsen få ende her. Umiddelbart efter tyveriet går han ned på Nærum Station og fortæller personalet i kiosken, at der er tricktyve i området. Derefter går han hjem og alarmerer politiet for derefter at skrive en seddel med en advarsel, som han sætter op i sin opgang.
"Folk skal da vide det her. Jeg synes, det er groft, og de ældre mennesker, der bor her i området, er bange for både tricktyve og hjemmerøveri. Folk skal høre om det, så vi kan advare folk," fortæller han og fortsætter:
"Tricktyvene går jo bevidst efter os med stok og rollator, og jeg kan kun sige til folk, at de skal være opmærksomme og ikke vende ryggen til folk. Jeg blev meget overrasket over, at tyvene er så snu, for man må sige, det var elegant lavet. Jeg bemærkede intet. Så pas på."

Publiceret 27 September 2016 15:18

SENESTE TV