Den 27-årige tiltalte ankom tirsdag morgen til retsbygningen i Glostrup ledsaget af flere betjente.

Den 27-årige tiltalte ankom tirsdag morgen til retsbygningen i Glostrup ledsaget af flere betjente.

Drabet på politibetjent Jesper Jul:

Her er forklaringen fra manden der skød

En 27-årig mand er tiltalt ved Glostrup Ret for drabet på politiassistent Jesper Jul. Vi følger det første retsmøde i dag og opdaterer løbende

Af
Af Finn Due og Jacob Nielsen


Den 6. december sidste år blev politihundefører Jesper Jul skudt ned på sin arbejdsplads, Albertslund Politigård. Han døde senere af sine kvæstelser. Dagen efter blev en 27-årig mand anholdt af og sigtet for drabet. Han har siddet varetægtsfængslet siden, og er nu til det første af fire retsmøder i Glostrup Ret, tiltalt for drabet og for ulovlig våbenbesiddelse. Seks nævninge og tre domsmænd skal senere afgøre sagen.
Den 27-årige virker roligt og fattet, mens anklageren fremlægger sagen ved dagens retsmøde. Fire politibetjente er til stede i retslokalet. Det samme er pårørende til Jesper Jul.
Den 27-årige erkender ulovlig våbenbesiddelse, men nægter drab. Han fremhæver, at der var tale om grov vold med døden til følge.

Retten afspiller en video, som viser skudepisoden, og dommeren lader tilhørerne forstå, at man er velkommen til at forlade retslokalet imens. På videoen ses en mand dukke op ved Jespers Juls bil foran Albertslund Politigård. Han skyder, og man ser Jesper Jul synke sammen. Herefter stikker manden af. De pårørende på tilhørerbænkene er tydeligt berørte af videoen.

Gerningsmandens forklaring

Den 27-årige har erkendt, at han stjal en pistol fra Rødovre Skytteforening, efter at have været til træning i klubben. Overfor sin forsvarer, som er den eneste, han ønsker at afgive forklaring til, fortæller han, hvorfor han stjal det skarpladte våben.

"Jeg er fascineret af skydevåben", lyder den 27-åriges korte forklaring.
Han fortæller samtidig, at han, efter at have stjålet våbnet, tog ind til København. Han tog til Station City på Halmtorvet, og overvejede at aflevere våbnet til politiet, men ombestemte sig. Han tog i stedet ind til Rådhuspladsen og gik op til stationen igen. Så tog han toget til Glostrup, hvor han satte sig på en bænk.
"Her sad jeg og tænkte lidt, at "det er lidt noget lort, det her." Jeg overvejede at aflevere våbnet på politigården i Albertslund", forklarer han i retten.

Senere stod han på Albertslund Politigård og overvejede at aflevere det stjålne, skarpladte våben:

"Men jeg tænkte, at politiet sikkert ville skyde efter mig, hvis jeg prøvede at aflevere våbenet," lyder forklaringen.

"Jeg var frustreret, så planen var at skyde betjenten i brystet," siger den 27-årige.

Han forklarer, at han var sur på politiet over mange ting.
"Men det var aldrig meningen, at nogen skulle dø af det," siger den 27-årige, der har erkendt at have skudt mod betjenten, men benægter at det var drab.

"Jeg sigtede mod ham, men så vendte han sig om, og det blev jeg ret overrasket over", siger den 27-årige, der hævder, at det ikke var meningen, at Jesper Jul skulle skydes i ansigtet.

"At han faldt om, var ikke rigtigt i forhold til hvad jeg havde forestillet mig", siger han.

"Hvad havde du forestillet dig?," spørger hans forsvarer.

"I hvert fald ikke, at han skulle falde om," svarer den 27-årige.

Han løb fra stedet efter skuddet.

"Så ringede jeg til min far for at fortælle ham om situationen. Han sagde, at det var noget rigtigt lort, og så sagde han, at jeg skulle have fat i en advokat," lyder forklaringen.

Udskudt

Dagens retsmøde er nu midlertidigt hævet, da næste vidne sidder fast i lufthavnen på grund af den episode, der var i Terminal 2 i morges. Retsmødet forventes genoptaget omkring klokken 15.30, oplyser dommeren.

Albertslund Posten og Lokalavisen.dk følger sagen. 

null

Publiceret 12 September 2017 12:25

SENESTE TV