Michael røvet og mishandlet i sin lastvogn:

- Jeg sover aldrig i lastbilen mere

Chauffør Michael Villingshøj Larsen lå og sov i sin lastvogn i Helsingborg, da han midt om natten blev vækket af bevæbnede røvere

Af
Af Jacob Nielsen

 

"Det tog mindst en halv time, næsten 45 minutter, før politiet ankom, selvom jeg holdt parkeret på Industrigatan, som ikke ligger langt fra politistationen i Helsingborg. Det pisser mig af," siger Michael Villingshøj Larsen.

Klokken 04 natten til mandag den 19. marts blev den danske lastvognchauffør Michael Villingshøj Larsen røvet og slået ned, skriver Lokalavisen.dks svenske søsteravis Lokaltidningen.se.

Michael vågnede med et brag og kiggede ud af ruden på sin lastvogn. Der var to yngre mænd, som råbte, at han skulle åbne døren og give dem hans værdier. Da Michael nægtede, begyndte mændene at kaste sten mod førerhusets ruder, som til sidst blev knust.

LÆS OGSÅ: Elever dødtrætte af ulovligheder: Sender politiet i aktion mod deres forældre

En af røvere formåede at stikke armen ind og åbne døren, og så skærpede det til. Begge røvere kom hurtigt inde til Michael, hvor de truede ham med både kniv og en pistol.

"Jeg gik til modangreb og forsøgte at få dem ud, men så ramte en af røverne mig med pistolen lige over munden," siger Michael.

Overlæben flækkede og det flød med blod, mens slagene fortsatte med at regne ned over Michael, der forsøgte at forsvare sig.

"Jeg kæmpede så godt jeg kunne, men de ramte mig flere gange. Efter et stykke tid kunne jeg mærke, at en af mine tænder revnede. Til sidst kunne jeg ikke mere."

LÆS OGSÅ: Elever dødtrætte af ulovligheder: Sender politiet i aktion mod deres forældre

Røverne fik 200 ud af Michael og stak så af på en knallert. Ved hjælp fra en vagt blev både politiet og en ambulance tilkaldt. Ambulancen ankom hurtigt og fik undersøgt Michael, men politiet lod vente på sig.

"Jeg synes, politiet var utrolig langsomme, sagens alvor taget i betragtning. Der er det danske politi noget mere effektive," siger Michael.

Episoden ligger nu en uge tilbage, men Michael er fortsat mærket af det røveriske overfald.

"Det umiddelbare chok har lagt sig, men jeg er stadig berørt. Jeg har hørt om lastbiler, som bliver ramt af indbrud, men aldrig om et så groft røveri," siger Michael, der gradvist vil begynde at arbejde igen. I starten mest på de danske veje, indtil han føler sig bedre tilpas.

"Jeg vil gerne køre i Sverige igen, men jeg sover aldrig i lastbilen mere," siger han.

Ifølge Lokaltidningen.se kan svensk politi dog ikke genkende Michaels historie om den langsomme responstid.

"Vi blev alarmeret klokken 04:20 og var klar til at optage rapport klokken 04:45, 25 minutter efter vi blev kontaktet om forbrydelsen," siger Jimmy Modin, der er kommunikationsmedarbejder ved politiet i Helsingborg.

Publiceret 26 March 2018 13:41

SENESTE TV