Ulla er budbringeren ingen ønsker at møde:

Hun er nemlig dødsbud

Af
Af Daniel Sennek

 

Der er næsten altid nogle, der er misundeligt på et bestemt erhverv, men Ulla Thorbjørn Hansen har alligevel et job, som nok de færreste unge mennesker dræmmer om. Hun er nemlig dødsbud - en af dem, der ringer på døren med den svære besked til pårørende. Det er måske det hårdeste job af alle, men det er samtidig også en meget meningsfuld og vigtig opgave i vores samfund, der fortjener mere opmærksomhed, lyder det fra Ulla Thorbjørn Hansen i 'Go' morgen Danmark'.

"Når jeg fortæller folk om det, og at jeg har arbejdet med emnet og skrevet en bog om det, så siger de selvfølgelig: "Det må være forfærdeligt" og: "Hvordan gør man det?", men der er rigtig mange, som har prøvet det. Politiet er jo ude, hvis ikke dagligt, så tit," fortæller hun i 'Go' morgen Danmark.

For at gøre mere opmærksom som det vigtige erhverv, har hun skrevet en ny bog, der bærer titlen "Dødsbud". Den er ment som en hjlp til politifolk, hæren og præster, der har den opgave.

I Danmark er det typisk enten Forsvaret eller politiet, der overbringer familien besked om dødsfaldet.

"Du ved ikke, hvad du kommer ud til, for der er brug for noget forskelligt. Du skal være klar til at være kreativ og nogle gange hjælpe til med det praktiske - eksempelvis lave kaffe og være klar til at fordele opgaverne, hvis der er flere pårørende, man skal tage sig af. Nogle gange skal man for eksempel hente pårørende," lyder det fra Ulla Thorbjørn Hansen i 'Go' morgen Danmark'.

Publiceret 25 April 2018 06:55

SENESTE TV