Per Zeidler. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Per Zeidler. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Politiker i sex-skandale taler ud:

Forladt af kone og børn

Ved kommunalvalget i november ramte en skandale Syddjurs Byråd. Lokalpolitiker Per Zeidler, der havde en fremtrædende post som formand for familie- og institutionsudvalget, blev afsløret i at have arrangeret sexorgie-arrangementer i et forsamlingshus, hvor deltagerne kunne købe sig til gruppesex.

Lokalpolitikeren, der opstillede for sin egen Socialliberal Borgerliste, blev afsløret af Århus Stiftstidende i november kort før kommunalvalget.

Siden har han ikke optrådt offentligt, men det sker i aften i DR2s temalørdag "Når pikken bestemmer" klokken 20.55. Forud for temalørdag-udsendelsen har DR P4 Østjylland  talt med den tidligere lokalpolitiker.

Østjyllands Politi har sigtet Per Zediler for rufferi for som mellemmand har tjent penge på sex. I det halve år, der er gået siden afsløringen, er han ikke blevet afhørt, og der er endnu ikke rejst tiltale.

Selv mener Per Zeidler ikke, at han har gjort noget ulovligt. Og i forhold til det moralske i det mener han heller ikke, at man som politiker kan afkræves en særlig høj moral.

"Jeg mener, det er forkert. Vi politikere, som er folkevalgte, er en del af det ganske almindelige samfund. Jeg ved godt, at der er nogle, der laver lovene, og så kan man måske med rette sige, at de skal have en højere moral end andre – men hvad er en højere moral, når det gælder sex?

Den tidligere politiker forklarer til DR P4 Østjylland, at han nu vælger at stille op til interview, fordi han ønsker at gøre op med den dobbeltmoral, som han synes, vores samfund er gennemsyret af.

Siden afsløringen har Per Zeidlers liv været omtumlet og kaotisk, fortæller han.

"Jeg har ikke boet hjemme siden 12. november. Der, hvor jeg bor nu, er niende sted, jeg har boet. Jeg har både boet i min bil, i shelters, air-bnb og ved gode venner. Det har været ganske forfærdeligt meget af tiden, for jeg har været meget alene og meget ensom."

Værst af alt er, at han er blevet skilt og har mistet kontakten til sine to voksne sønner.

"Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har grædt mig selv i søvn og bedt til de højere magter om, at jeg ville få kontakt til dem igen, og jeg er lidt uforstående over, at de på den måde har sat mig på stand-by," siger han.

Med venners hjælp har han dog fået det bedre.

"Det er deres skyld, at jeg er her i dag. Jeg har været så langt ude, så man kan godt sige, at jeg var på vej et andet sted hen – om det så var himlen eller helvede," siger han til  DR P4 Østjylland .

Men Per Zeidler fortryder ikke sex-arrangementerne.

"Det eneste, jeg fortryder, er ikke, at vi har arrangeret de her private gang-bangs, men jeg angrer virkelig meget, at min hustru og mine børn har skulle slæbes igennem mediemøllen," siger han.

Publiceret 28 April 2018 12:54

SENESTE TV