Arkivfoto

Forsøgte at køre 50 løbere ned under marathon: 29-årig sigtet for uhyggeligt drama

Omkring 50 løbere måtte springe for livet under Copenhagen Marathon søndag, da en 29-årig mand forsøgte at køre dem ned med sin bil på Falkoner Allé

Af
Daniel Sennek

Onsdag blev den 29-årige mand varetægtsfængslet i 13 dage, hvor han nu er blevet sigtet for at have udsat løbernes liv og førlighed for nærliggende fare.

Det skriver Ekstra Bladet.

Politiet udtaler, at den 29-årige mand er psykisk syg. Han er blevet forsøgt genindlagt på psykiatrisk afdeling på Bispebjerg Hospital, men lægerne her mente ikke, at han havde brug for behandling.

Dramaet fandt sted klokken 11.36 søndag under Copenhagen Marathon, da den 29-årige kom kørende fra Helgesvej og svingede ind mod en stor mængde mennesker på Falkoner Allé. Ifølge vidner måtte et halvt hundrede marathon-løbere springe for livet for at undgå at blive påkørt.

"Der var løbere, men ikke nogen, der måtte springe for livet. Det var dumt af mig, men jeg kunne se, at løberne stoppede og så kørte jeg videre til Frederiksberg Centeret," sagde den 29-årige i dommervagten ifølge Ekstra Bladet.

Den 29-årige blev også sigtet for en episode tirsdag i et kryds, hvor han truede en cyklist med en skruetrækker og sagde: "Lad os tage den rundt om blokken som rigtige mænd." Han forklarede i retten, at cyklisten startede med at blive rasende og sparke til hans bil.

"Min søn begyndte at græde, og så blev jeg hidsig og tog en skruetrækker frem. Jeg trådte på hans cykel for at gengælde sparket på min bil," sagde den 29-årige, der er af anden etnisk herkomst end dansk.

Publiceret 17 May 2018 00:00

SENESTE TV