Arkivfoto

To børn døde af svampeforgiftning: Politiet modsiger familien

Politiet mener, at det var en tragisk forgiftningsulykke efter indtagelse af svampe plukket i det fri. Familien nægter at have indtaget sådanne svampe

Af
Daniel Sennek

Det var en ulykke med svampe plukket i det fri, der fik en congolesisk familie fra Haslev indlagt og kostede to børn livet i oktober sidste år.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har afsluttet sin efterforskning i sagen, i en pressemeddelse.

"Vi vurderer, at der er tale om et tragisk ulykkestilfælde i forbindelse med indtagelse af svampe plukket i det fri, og der er ingen efterforskningsmæssig grund til at tro, at familien har været udsat for en forbrydelse," siger vicepolitiinspektør Søren Ravn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har informeret den berørte familie om resultatet af undersøgelserne og efterforskningen.

Familien har dog flere gange, både over for avisen Dagbladet Ringsted og Politiken afvist, at familien havde plukket svampe i det fri. Ifølge faderen var maden tilberedt med champignonger fra Netto.

To af familiens børn, 15-årige Naomi og lillebroren Theophile, gik i kredsløbschok og døde, da de blev bragt ind på Rigshospitalet. To piger fik levertransplantation og overlevede.

Af hensyn til sagens specielle omstændigheder og af hensyn til familien valgte Styrelsen for Patientsikkerhed at undersøge den sundhedsfaglige behandling af familien.

Styrelsen har både undersøgt den behandling, som familien har fået hos de praktiserende læger, i den præhospitale sektor og på hospitaler i henholdsvis Region Sjælland og Region Hovedstaden. Og konklusionen er, at der blev givet en korrekt sundhedsfaglig behandling.

"Det er en dybt ulykkelig sag for familien. Men det er også vigtigt at sige, at de ulykkelige og tragiske hændelser ikke skyldes svigt i sundhedsvæsenet. Her har man efter omstændighederne ydet en tilfredsstillende indsats for at undersøge og behandle medlemmerne af familien. Tragedien kunne have været endnu større, hvis ikke sundhedspersonalet havde ageret så professionelt i den akutte fase," fortæller enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri.

Publiceret 17 May 2018 00:00

SENESTE TV