Foto: Per Johansen / Domstol.dk

Skræksag: 48-årig misbrugte nevø, niece og deres kammerater gennem 10 år

En 48-årig mand fra Fyn er idømt 7 års fængsel for seksuelt misbrug af seks børn

Af
Jacob Nielsen

Retten i Odense har i dag idømt en 48-årig mand fra Brobyværk på Fyn 7 års fængsel for omfattende seksuelt misbrug af seks børn. Misbruget stod på i 10 år fra 2007 til 2017, oplyser Fyns Politi.

Manden blev dømt for 9 forskellige forhold af misbrug af de seks børn. Værst gik det ud over den dømtes nevø. Han var fem år, da misbruget begyndte. Det stod på i 10 år til han var 15 år gammel.

Han blev dømt for i alt tre tilfælde af analt samleje, og et forsøg på analt samleje med sin nevø.

Han blev også dømt for at have misbrugt sin niece, da hun var 9-10 år gammel. Desuden blev fire kammerater i alderen 8 – 14 år udsat for misbrug i form af andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelser. De er ifølge Fyns Politi alle kammerater til nevø og niecen.

Overgrebene blev opdaget, fordi nevøen fortalte om det til en ven i Litauen. Kontakten foregik over internettet. Da vennen forstod, noget var helt galt, henvendte han sig til de danske myndigheder, som derefter gik ind i sagen.

"Jeg er meget tilfreds med dommen i dag. At gerningsmanden er afsløret og nu får sin straf har enorm betydning for de børn, han har misbrugt. Det ændrer selvfølgelig ikke ved det, de har været udsat for, men det giver dem forhåbentlig mulighed for at komme godt videre med deres liv," siger anklagerfuldmægtig Stephanie Elisabeth Pedersen fra Fyns Politi.

Den 48-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Publiceret 24 May 2018 16:51

SENESTE TV