Screenshot fra Youtube

Veganske demonstranter i tumult i Føtex: Har meldt vagt til politiet - "Det er et overgreb!"

En gruppe veganere afholdt den 17. maj en demonstration omkring dyrevelfærd i Føtex Food på Guldsmedgade i Aarhus.

Af
Daniel Sennek

Det skulle egentlig have været en fredelig demonstration, men endte helt anderledes. Sådan forklarer en af demonstranterne det i hvert fald selv overfor Ekstra Bladet.

Uden tilladelse fra politiet - det vil sige en ulovlig demonstration - placerede veganerne sig foran slagterafdelingen. Her blev de hurtigt afbrudt af stedets to vagter, der forsøgte, at få demonstranterne gennet ud af butikken.

"Hende, der står ved siden af mig, bliver skubbet af vagten, så jeg siger til ham, at han ikke må røre os. Vi skal nok gå ud. Men han bliver ved med at skubbe, så jeg stiller mig ind foran ham for at afskærme ham. Jeg ville vende mig om, og fortælle vagten, at det er fuldstændig forrykt, det som han har gang i, men jeg får en albue op i halsen og et nakkegreb, og så bliver jeg simpelthen rykket rundt på gulvet. Det er kvælningsteknik," fortæller deltageren Kim, som ikke ønsker sit efternavn frem, til Ekstra Bladet.

Efter episoden har Kim meldt G4S-vagten til politiet.

"Vi er vant til lidt af hvert i vores butikker, og vi tager meget af det med et smil. Men i dette tilfælde, hvor vi bliver brugt som scene til en happening, som går ud over andre kunder, er vi naturligvis lidt ærgerlige over det. Vi har selvfølgelig en løbende dialog med G4S, hvordan deres vagter håndterer svære situationer bedst muligt, således også den konkrete, og betingelserne er ikke altid lige nemme, hvilket optagelserne også viser," skriver Føtex' regionschef Søren Svenstrupi i en mail til Ekstra Bladet.

Publiceret 25 May 2018 00:00

SENESTE TV