Med plads til 250 indsatte er Storstrøm Fængsel Danmarks næststørste lukkede fængsel. Det moderne fængsel har mulighed for effektiv sektionering og er derfor særligt egnet til at huse flere forskellige grupper af indsatte.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Med plads til 250 indsatte er Storstrøm Fængsel Danmarks næststørste lukkede fængsel. Det moderne fængsel har mulighed for effektiv sektionering og er derfor særligt egnet til at huse flere forskellige grupper af indsatte.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Scanpix Denmark

Her er Peter Madsens nye celle: Udlandet kalder det luksus

Kim Walls drabsmand, Peter Madsen, har byttet sin celle i Vestre Fængsel ud med en celle i Storstrøm Fængsel på Falster.

Af
Daniel Sennek

Mens morderen Peter Madsen venter på sin ankesag, så kan han benytte de mange faciliteter i Danmarks nye superfængsel. Det skriver Ekstra Bladet.

Da Justitsminister Søren Pape Poulsen sidste år åbnede StorStrøm Fængsel i Nørre Alslev vakte det international opsigt. Udelandske medier beskrev det som værende et "luksusfængsel" og sammelignede det blandt andet med et universitetskollegie.

I fængslet bor de indsatte på 12,8 kvm store celler, der hver har et 22 tommer fjernsyn, kølskab, et langt vindue, garderobe, samt eget toilet.Cellerne er samlet i boenheder, der består af mellem fire og syv celler omkring et opholdsområde med fælleskøkken. Der laver de indsatte selv deres mad, og de kan være i selskab med andre.

Publiceret 01 June 2018 08:57

SENESTE TV