Dansk IS-kriger vil hjem:

Jeg hader Danmark og danskerne

En dansk Syrien-kriger med kurdisk baggrund, der er sigtet og efterlyst for terrorisme – men i 15 måneder har været på fri fod i Tyrkiet – har siden oktober 2017 forsøgt at komme hjem til Danmark. Den 24-årige mand vil fremstilles for en dommer, hvor han vil tilstå, at han i 2013 tilsluttede sig Islamisk Stat og i knap to år kæmpede for terrororganisationen. Det oplyser Radio24syv ifølge bt.dk.

Den 24-årige SK, hvis fulde navn retten har nedlagt forbud mod at nævne, vil tilstå, at han rejste til Raqqa i Syrien med det formål at tilslutte sig Islamisk Stat.

"Jeg valgte at være kriger. Det var ikke mig at være selvmordsbomber. Jeg kom for at være kriger. Jeg kom for at kæmpe," siger den 24-årige SK i et interview med Radio24syv, hvor han fortæller, at han indgik i en kamp-brigade for Islamisk Stat.

SK voksede op på Københavns Vestegn, inden han som 19-årig tog afsted for at 'kæmpe mod de vantro.'

"Vi skal have et islamisk kalifat. Og de vantro er bare en barriere for dig,« forklarer SK til Radio24syv. Han kalder sig selv 'hjernevasket af had,' allerede inden han tog afsted.

»Du begynder at hade alt; Danmark og befolkningen, og samtidig har du også jihadist-tankegang, hvor du ser en masse videoer af hellige krigere, og så ville man også gerne rejse ned og gøre som dem. Drivkraften var virkelig had. Had, det er så stærkt og kan gøre alt," siger SK til Radio24syv ifølge bt.dk.

Publiceret 04 June 2018 14:30

SENESTE TV