Arkivfoto.

Arkivfoto.

Kæmpeproblem: Folk leger sensationsjournalister ved alvorlige ulykker

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter advarer

Det er ved at være et kæmpeproblem, at folk leger journalister og fotografer ved alvorlige ulykker. Det mener politiassistent Christian Berthelsen ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

”Det er virkelig en tendens, som er stigende, og vi ser det stort set hver dag. Jeg kan næsten ikke nævne et uheld, jeg har været til, hvor der ikke er blevet taget et billede af det. Så det er en stigende tendens, vi ser i befolkningen,” siger han til Ritzau.

Politiet oplever både, at de selv og de personer, der er impliceret i ulykkerne på vejene, bliver fotograferet, uden at der gives samtykke. Og det kan være ulovligt, hvis billederne deles med andre.

”Hvis man vælger det her med at tage billeder, så skal man være opmærksom på, at det er ulovligt, hvis man vælger at lægge det ud på diverse medier, uden at der er givet samtykke til det, og det kan man altså blive straffet for,” forklarer Christian Berthelsen til Ritzau.

”Det kan have voldsomme konsekvenser. For de ting, der bliver taget billeder af, det ved fotografen måske ikke lige, hvad er, men det kan jo rent faktisk være et menneske i sit livs krise, der svæver mellem liv og død, som vi er i gang med at redde. De fortjener altså bare ikke at få taget billeder på den her måde,” siger Christian Berthelsen.

Publiceret 12 June 2018 15:20

SENESTE TV