Arkivfoto

Storsvindler har snydt for 4 millioner kroner: Anholdt i lufthavn på flugt mod USA

Svindlede mindst 29 gange med forfalskede lån og køb og salg på Den Blå Avis

Af
Jacob Nielsen

En 28-årig mand fra Vordingborg blev mandag ved Retten i Næstved kendt skyldig i omfattende bedrageri og idømt to års fængsel.

I alt 29 forhold af bedrageri og dokumentfalsk har den 28-årige på samvittigheden, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han har blandt andet gentagne gange lånt store pengebeløb af bekendte under falske forudsætninger, ligesom han har forfalsket e-mails fra en bank, så det så ud som om, han havde mange penge stående på en spærret konto.

Han blev også dømt for i mange tilfælde at have kontaktet personer, som annoncerede efter koncertbilletter og lign. på dba.dk, og derigennem svindlet sig til penge uden at udlevere billetter eller andet til køberne. Ifølge politiet tilstod han de fleste forhold, og han blev samlet ømt for bedrageri for cirka 4 millioner kroner.

Den 28-årige har flere gange været indkaldt til sagen i Retten i Hillerød, hvor han er udeblevet. Han var tillige eftersøgt til afsoning af en tidligere dom.

Få dage før retssagen rejste han til Island men henblik på at rejse videre til USA, og efter anmodning fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi blev han anholdt på Island i et fly, umiddelbart før det lettede med kurs mod USA. Han blev hentet af dansk politi søndag aften, således at han kunne fremstilles til retsmødet mandag morgen.

Han har nu de sædvanlige 14 dage til at overveje anke i sagen.

Publiceret 12 June 2018 11:30

SENESTE TV