Zia Juhl Lütken er heldigvis ikke blevet utryg ved at løbe efter mødet med den enorme musvåge.

Zia Juhl Lütken er heldigvis ikke blevet utryg ved at løbe efter mødet med den enorme musvåge. Foto: Privatfoto

Zia angrebet af kæmpe musvåge: "Noget af det vildeste jeg har oplevet"

Zia Juhl Lütken fra Slagslunde advarer andre løbere i området om musvågeangreb

Af
Jacob Nielsen

"Aldrig har jeg løbet så stærkt på min vej hjemad."

Sådan siger 33-årige Zia Juhl Lütken fra Slagslunde ovenpå en vild naturoplevelse, hun havde på sin faste 10 kilometer løberute nær børnehaven Røde Rose ved Bastrup lørdag morgen omkring klokken 08.30.

Uden forvarsel blev hun pludselig angrebet bagfra af det, hun beskriver som en kæmpe mørkebrun musvåge med et kæmpe stort vingefang.

"Jeg blev ramt med et ordenligt smæk og troede i første omgang, at der var en person, som havde overfaldet mig. Den greb fast i mit hår med sine kløer og holdt fast et øjeblik, indtil jeg fik råbt og skreget så meget, at den fløj op i et træ. Adrenalinen var helt oppe at køre, da jeg stod og vurderede, hvad jeg skulle gøre, hvis den angreb mig én gang til," fortæller Zia.

Kort efter fløj musvågen igen direkte mod hende, men denne gang fik hun øjenkontakt med den, og det mener hun er årsagen til, at den til sidst bøjede af og fløj væk. Turen hjem til huset i Slagslunde blev tilbagelagt hurtigere end nogensinde før.

Med brøl og knytnævepropeller fik jeg afværget dens andet angreb på mig.

"Det er helt klart den vildeste naturoplevelse, jeg nogensinde har haft - i det hele taget noget af det vildeste jeg har oplevet. Jeg er heldigvis ikke bange for fugle og er faktisk lidt fascineret af rovfugle, så det er ikke en oplevelse, der har skræmt mig som sådan, og jeg løber da også med glæde den tur ige. Men hold nu op, hvor jeg blev forskrækket," siger Zia, som indtil nu ikke troede, at musvåger ville angribe mennesker.

Manden også angrebet

Zia troede heller ikke helt på sin mand, da han for en uge siden kom hjem fra en løbetur og forskrækket fortalte, at han var blevet angrebet af det, som nok viser sig at være den samme musvåge.

"Jeg tænkte, at det nok bare var en mindre fugl, der ved et uheld havde ramt ham. Men nu har jeg selv mødt den, og den fik mig godt og grundigt bagfra. Godt nok kan mit krøllede hår ligne en fuglerede, men det var et decideret angreb - ingen tvivl," siger Zia.

Vil advare

"Et godt råd til løbere er, at tage en kasket på og male to øjne på toppen. Det skulleholde musvågen fra at angribe."

Hun vil nu gerne advare andre brugere af området. Udover Børnehaven Røde Rose er der mange motionister, der benytter sig af strækningen, ligesom Stenløse Private Skovbørnehave holder til der.

"Jeg har kontaktet børnehaven og fortalt dem om oplevelsen og anbefalet, at de lige er lidt opmærksomme," siger Zia, som også her gennem lokalavisen vil sende en advarsel.

Publiceret 18 June 2018 13:39

SENESTE TV