"Havde de fulgte planen, var ulykken slet ikke sket - Det er grotesk, at der skal lig på bordet!"

To personer mistede livet, da en minibus blev ramt af et tog ved en jernbaneoverskæring

Af
Daniel Sennek

"Havde de fulgt planen, var den her ulykke jo ikke sket. Det er grotesk, der skal lig på bordet. Vi har påpeget problemet mange gange."

Sådan lyder det fra næstformanden i Dansk Jernbaneforbund, Preben Steenholdt Pedersen, der retter en skarp kritik mod Banedanmark efter den uhyggelige dødsulykke tirsdag eftermiddag. Det skriver BT.

Næstformanden undrer sig meget over, at Banedanmark ikke er kommet længere med at fjerne eller sikre jernbaneoverskæringer i Danmark, der ikke har bomme. Kritikken kommer efter tirsdagens ulykke, hvor to personer mistede livet i en minibus, der blev ramt af et tog.

Se flere fotos og video på localeyes.dk

Vi skal nemlig helt tilbage i 2009, hvor der blev afsat penge til at nedlægge og sikre ubevogtede overkørsler. Et arbejde, der skulle være færdigt i 2018, men langt fra er det.

"Min frygt er, at der har været så meget fokus på signalprogrammet, at fokus helt er taget fra jernbaneskæringerne," siger næstformanden til BT og fortsætter:

"Det er jo forfærdeligt, at nogen skal omkomme. Men vores medlemmer, lokoførerne, oplever dagligt folk på skinnerne. Gudskelov er det sjældnere, at de bliver ramt, men det kommer tæt på, og så så hopper ens hjerte en ekstra gang. Det giver ar på sjælen. Så vi er også godt knotne over, at der ingenting sker. Når man betaler for en opgave, må man da også forvente, at den bliver fuldført."

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV