Foto: Google Street View

Flere personer indlagt med livsfarlig forgiftning: Nu er kilden fundet

En hjemmelavet ret var kilde til sidste uges alvorlige pølseforgiftning i Sønderborg

Af
Jacob Nielsen

Det var efter alt at dømme en hjemmelavet ret, der sidste weekend sendte tolv mennesker på hospitalet - seks af dem med alvorlig botulisme, også kendt som pølseforgiftning.

Det viser undersøgelser, som Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen.

"Der har været arbejdet på højtryk for at finde kilden til det meget alvorlige og ulykkelige sygdomsudbrud, vi så sidste weekend. Undersøgelser af rester af mad fra et privat middagsselskab peger på, at kilden til sygdom var en hjemmelavet ret," siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.

"Hvis giftstoffet kom fra en fødevare til salg i butikkerne, var der risiko for, at endnu flere forbrugere kunne blive alvorligt syge. Det er der heldigvis ikke noget, der tyder på," lyder det fra beredskabschefen.

Nikolas Hove understreger, at pølseforgiftning er meget sjælden, både i industrielt fremstillede fødevarer og i hjemmelavet mad.

Publiceret 22 June 2018 15:29

SENESTE TV