Politiet er i gang med en større undersøgelse ved Legind Sø på Mors fredag den 22. juni 2018.. (Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix)

Politiet er i gang med en større undersøgelse ved Legind Sø på Mors fredag den 22. juni 2018.. (Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix

Uhyggelig voldtægt af niårig pige: Skole advarede mod "manden i den sorte bil"

Tirsdag blev forældrene og børnene advaret om "manden i den sorte bil". Lørdag kom det frem, at han nu er anholdt - sigtet for at kidnappe og voldtage en blot niråig pige

Af
Daniel Sennek

Tirsdag fik forældrene til børnene i den lille by Vinderup en advarsel. På Vinderup Skoles intranet advarede skolen nemlig mod en mand i en sort bil, der forsøgte at få kontakt med børnene. Ifølge beskeden udviste manden en "unormal" interesse for børn.

Det skriver Ekstra Bladet.

Lørdag skulle den advarsel vise sig at være mere skræmmende en først antaget. Her løftede politiet nemlig sløret for, at manden nu var blevet anholdt for at lokke en blot niårig pige ind i en bil, køre derfra med pigen til en sted, hvor han voldtog hende.

I de efterfølgende ni dage havde manden frit spil til flere forbrydelse. Han blev nemlig først anholdt ni dage efter den forfærdelige forbrydelse. Den sigtede gerningsmand er en 34-årig lastbilchauffør, der nægter sig skyldig.

"Man ville undgå, at der gik for megen panik i den og heller ikke gå i vejen i forhold til den efterforskning, politiet har lavet," siger Anders Houdam Andreasen, som er bestyrelsesformand for forældrebestyrelsen på Vinderup Skole, til Ekstra Bladet.

Han understreger dog, at han ikke kendte til de grusomme detaljer i forbrydelsen, før politiet lørdag meldte det ud.

"Jeg vidste ikke, det var på det her niveau. Det vigtige i det her er, at politiet har kunnet handle så hurtigt og kompetent, som de har. Og det har kunnet lade sig gøre uden at skabe panik. Det er ikke rart. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det er for pigen eller familien," siger bestyrelsesformanden, som tilføjer, at der er igangsat et kriseberedskab til at håndtere såvel voldtægtsofferets som hendes skolekammeraters situation, til Ekstra Bladet.

Publiceret 25 June 2018 07:37

SENESTE TV