Uhyggelig lægefejl havde nær slået 2-årige Liam ihjel: "Det var de værste 14 dage i mit liv"

Knap tre år gammel skulle Liam have fjernet sine polypper og halvdelen af sine mandler. Det havde nær kostet ham livet.

Det er en ren rutineoperation, når læger operer børns mandler og polypper. Alligevel sker der graverende fejl, der kan koste børnene livet - og det sker måske oftere, end mand tror.

For to dage sigen stod familien til den lille dreng Hjalte frem og fortalte, at deres toårige søn led i flere dage, da en læge havde glemt gaze i svælget på drengen. Nu fortæller Karina Weichel Jürgensen den samme historie til Ekstra Bladet - blot med hendes egen dreng, Liam.

Lægen glemte under operationen på Liam et stykke gaze i drengens næsesvælg.

"Det var de værste 14 dage i mit liv. Han ville hverken spise eller drikke og kunne kun sige, han havde ondt i munden. Vi var til læge hver anden dag i den periode, men de sagde alle, at alt så fint ud. Men det var ikke fint. Han lugtede helt forfærdeligt. Man kunne nærmest ikke holde ud at være i nærheden af ham. Det var så slemt, at vi var nødt til at køre med vinduerne åbne i bilen, for at kunne holde det ud, siger den 31-årige mor til Ekstra Bladet.

Læger efter læger fortalte familien, at det ikke var noget. Men det var det, som Karina Weichel Jürgensen opdagede en aften godt 14 dage senere.

"Jeg havde heldigvis sat en babyalarm ned hos ham, da han skulle i seng omkring kl. 23. Pludselig kan jeg høre i babyalarmen, at han laver nogle lyde, som om han kaster op. Jeg skynder mig derned og kan se, han sidder op med ryggen til og lyder som om, han er ved at blive kvalt. Jeg flyver selvfølgelig derover og banker ham på ryggen, og så sidder jeg pludselig med denne her klump gaze i hånden og tænker 'hvad helvede er det'. Det var helt gråligt og langhåret, som om det var i forrådnelse, og omkring 10x15 centimeter. Og så stank det bare!" fortæller Karina Weichel Jürgensen til Ekstra Bladet.

Lægen, der havde opereret drengen, beklagede selvfølgelig efterfølgende og underrettede selv Region Hovedstaden om sin fejl.

Publiceret 13 July 2018 07:39

SENESTE TV