Christina obducerede Kim Wall: "Det overgik enhver forstand - en gyselig sag"

Christina Jacobsen brugte store dele af sin arbejdstid i efteråret på at obducere Kim Wall - og det er en opgave hun sent glemmer

Af
Daniel Sennek

Ubådssagen var en usædvanlig sag. Enorm mediedækning - ikke blot i Danmark, men i hele verden. Det er en sag, der har sat sine spor hos mange mennesker, især de fagfolk, der arbejdede på sagen. En af dem er retsmediciner og overlæge Christina Jacobsen. Det er hende, der obducerede Kim Walls ligdele.

I et stort interview med fagbladet Ugeskrift for Læger fortæller hun, at der ikke er meget, der kan måle sig med "ubådssagen".

"Det overgik enhver forstand. Og det er jo, fordi man støder på sin forestillingsevnes grænser. De fleste af os i Danmark lever et privilegeret liv, men til tider oplever vi som retsmedicinere sager, hvor personer er blevet udsat for former for vold, som man har vanskeligt ved at forestille sig, blandt andet fordi den form for vold er så grænseoverskridende. Det skal man tage højde for, når man som retsmediciner står i situationen: at tingene måske er mere komplekse end det, man umiddelbart forestiller sig," siger retsmedicineren til fagbladet.

Ti dage efter Peter Madsen kom alene tilbage fra en ubådstur med Kim Wall, begyndte sagen på Retsmedicinsk Institut, da Kim Walls torso var blevet fundet. Der er i Danmark en til to sager om partering om året, så det er ikke usædvanligt, at der kun lå en torso - det usædvanlige var det uhyggelige syn på torsoen.

Flere steder var der monteret metalgenstande, og der var flere stiksår på torsoens forside og omkring kønsorganerne.

"Det var jo en forfærdelig sag. Gyselig. Selvfølgelig var jeg ikke upåvirket. Men i situationen var jeg udelukkende fokuseret på at gøre mit arbejde bedst muligt. Jeg blev nødt til at abstrahere fra personen og de pårørende for at kunne være hundrede procent professionel," fortæller Christina Jacobsen til Ugeskrift for Læger.

Publiceret 21 July 2018 10:36

SENESTE TV