Arkivfoto: Lokalbanen A/S

Arkivfoto: Lokalbanen A/S

Handicappet pige hånet og ydmyget: Så lagde hun sig på togskinnerne

Kommune betalte 10 millioner for anbringelse af pigen på privat bosted

En mindreårig, handicappet pige blev spyttet i hovedet og udsat for 136 magtanvendelser på privat bosted. Flere gange forsøgte hun at tage sit eget liv. Trods ulovligheder betalte Københavns Kommune 9,8 millioner kr. for anbringelsen til bostedets ejere.

Det skriver Fagbladet FOA, som har gravet dybt i sagen.

Ifølge notater fra politi og psykiatri forsøgte den mindreårige pige under sin anbringelse på bostedet at tage sit eget liv ved at lægge sig på skinnerne på Hovedbanegården.

Pigen, som er udviklingshæmmet pige var anbragt på det private bosted, hvor hun blev fastholdt og spyttet i hovedet af en ansat. I perioder havde pigen det så dårligt, at hun var svingdørspatient i psykiatrien.

Pigens journal fra psykiatrien viser, at hun under flere indlæggelser gjorde opmærksom på, at hun ikke ønskede at komme tilbage på bostedet. På trods af hendes ønske, var hun alligevel anbragt på bostedet. Københavns Kommune betalte sammenlagt lidt over 9,8 millioner kroner for forløbet. Det viser dokumenter fra Region Hovedstaden og Københavns Kommune, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

Læs den grundige gennemgang af sagen her hos Fagbladet FOA.

Publiceret 03 August 2018 12:48