47-årig østeuropæer amok: "Det var den mest voldsomme anholdelse nogensinde"

En 47-årig mand fra Estland, der har været i Danmark i 18 år, blev torsdag idømt 60 dages fængsel og advarsel om udvisning af Danmark.

Af
Daniel Sennek

Den 47-årige ester blev dømt for både at modsætte sig anholdelse, bruge fornærmende eller hånlig tiltale mod tjenestemand i funktion - samt vold mod tjenestemand i funktion.

Det skriver Skive Amts Folkeblad.

"I det hele taget var det en meget speciel sag, og en af politibetjentene forklarede i retten, at det var den mest voldsomme anholdelse, han havde været med til i de 25 år, han har været ved politiet," fortæller Ulrik Panduro fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi til avisen.

Den 47-årige mand sov på bagsædet af en bil, som hans kæreste kørte, da de var på vej hjem fra en fest. Da kæreste for vild, og en patrulje tilfældigt kom forbi, eskalerede situationen.

Politiet bankede på ruden, hvorefter kæresten rullede vinduet ned og snakkede med betjentene. Da den 47-årige vågnede, flippede han helt ud.

"Da han vågnede, hoppede han ud af bilen, og så flegnede han fuldstændig på de to betjente. Han skubbede den ene i brystet, og han kaldte dem idioter, råbte »fuck jer« til dem og var helt oppe at køre," fortæller Ulrik Panduro til Skive Amts Folkeblad.

Politiet måtte tilkalde forstærkning, og under tumulten smækkede esteren blandt andet bildøren i, så den ene betjent fik armen i klemme. I sidste ende måtte politiet bruge peberspray for at få styr på situationen.

Den 47-årige ester modtog torsdagens dom, selv om han hverken erkendte at have smækket bildøren i betjentens arm eller at have skubbet til en betjent med vilje.

Publiceret 18 August 2018 08:47

SENESTE TV