Syvårig pige fortalte om uhyggeligt overgreb: Men 52-årig mand blev frifundet

Den 52-årige mand kunne ånde lettet op, da Retten i Holstebro frifandt ham for seksuelle krænkelser af sin nieces syvårige datter - dommeren mente nemlig ikke, at pigens forklaring fremstod klart nok.

Af
Daniel Sennek

Den 52-årige mand var tiltalt for at have lavet sexbevægelser med den syvårige pige, at have rørt ved hendes kønsdele og stukket en finger op i hende. Men da retten afsagde dom, blev han frifundet.

Det skriver Skive Amts Folkeblad.

Inden domsafsigelsen vidnede den 52-årige mand, den syvåriges videoafhøring blev afspillet, ligesom den socialrådgiver, der talt med pigen inden afhøringen, vidnede. Og på baggrund af de tre ting, mente retten ikke, at der var grundlag for at dømme den 52-årige mand.

"Det er blandt andet videoafhøringen, der ikke fremstår klar nok til, at den kan bruges som bevis," sagde dommer Dot Buchtrup ifølge avisen.

Det var på ingen måder det, anklager Oskar Rubin satsede på.

"Jeg mener, at han bør dømmes ud fra det, der står i anklageskriftet - og at det bør blive seks til otte måneders fængsel. Hun er i stand til at beskrive, hvad han har gjort ved hende - både ved at fortælle, men også ved at vise hvordan. Det ser jeg som troværdigt, da jeg ikke tror, at en syv-årig pige ville være i stand til at forklare det flere gange, hvis ikke hun havde oplevet det," sagde Oskar Rubin kort før, dommerteamet skulle votere, ifølge Skive Folkeblad.

Publiceret 24 August 2018 08:27

SENESTE TV