17-årig døde for øjnene af familien: Nu er 19-årig veninde sigtet for hendes død

Anklagemyndigheden kræver, at den 19-årige kvinde skal i fængsel efter en uhyggelig dødsulykke på Fynske Motorvej i marts.

Af
Daniel Sennek

En bil med fem veninder på tur endte i et sandt mareridt den 6. marts i år på Fynske Motorvej ved Aarup. Her kørte bilen nemlig galt i en forfærdelig ulykke, der kostede en 17-årig pige livet, samt alvorlige kvæstelser til flere af veninderne. Først lød det fra politiet, at det muligvis drejede sig om dårlig sigtbarhed, men nu har sagen taget en ny - og voldsom drejning.

Det skriver Fyens.dk.

Anklagemyndigheden vil nemlig have bilens fører - en 19-årig kvinde fængslet - da ulykken ifølge Fyns Politi skyldes høj hastighed og uopmærksomhed, hvilket var skyld i den 17-åriges død. I dag starter sagen ved Retten i Odense.

Anklagemyndigheden mener, at kvinden, der førte bilen, kørte med op mod 180 kilometer i timen, mens hun i sin højre hånd holdt en trådløs højtaler, der spillede musik. Ifølge anklagemyndigheden var kvinden altså i marts skyld i en venindes død, og at to andre blev kvæstet.

Den forfærdelige ulykke skete, da der tidligere samme dag var sket en anden ulykke. En lastbil var væltet, og halvanden time senere var der stadig kø på motorvejen. Det var den kø, som bilen med de fem veninder bragede direkte op i.

Den 17-årige pige blev efter ulykken bragt til Odense Universitetshospital, men om aftenen døde hun. Hendes pårørende var til stede, har politiet tidligere oplyst. Ved ulykken kom yderligere to passagerer nemlig alvorligt til skade.

Den ene brækkede hånd, hofte og bækken, mens den anden fik brud på en nakkehvirvel, en ryghvirvel og højre lårben.

Anklagemyndigheden har sigtet den 19-årige kvinde for uagtsomt manddrab og uagtsomt legemsbeskadigelse.

Publiceret 10 September 2018 08:29