Mor og søn dømt for vanvittigt overfald: 17-årig tæsket ved busstoppested

En 27-årig mand og dennes mor er blevet dømt i Østre Landsret for overfaldet på en 17-årig dreng ved et busstoppested.

Af
Daniel Sennek

En 27-årig mand nikkede en 17-årig dreng en skalle, tog kvælertag på ham og stak ham flere knytnæveslag - og ved Østre Landsret har han nu fået stadfæstet den dom, han fik i byretten. Den 17-åriges venner forsøgte at gribe ind ved overfaldet, men uden held.

Det skriver sn.dk.

Voldsepisoden fandt sted ved et busstoppested i Mern ved Vordingborg i juli 2017. Det var dog ike kun den 27-årige mand, der sad på anklagebænken. Også mandens 46-årige mord var anklaget for at tage kvælertag på den 17-årige dreng. Det fandt hverken by- eller landsretten dog bevist.

Til gengæld mente landsretten, at hun havde været en del af trusselsbilledet, og hun blev dømt for at have været medvirkende til volden.

"Det foregik i fælles forståelse. Moren må have gjort sig klart, at det ville ende med vold. Efter sønnens skalle, løber hun efter forurettede og råber af ham. Det gør hende ikke skyldig i kvælertag, men hun er en del af volden, fordi hun ikke gør noget for at stoppe den. Hun er en del af trusselsbilledet," forklarer anklager ved Statsadvokaten for København Lars Habib Lindkær Jensen, som kalder dommen god, til sn.dk.

Moderen slap med en betinget dom på 40 dages fængsel og 60 timers samfundstjeneste. 20 af de betingede dage er for voldsepisoden, mens de andre 20 er for et tyveri, som kvinden udførte, da hun var vikar som hjemmehjælper.

Publiceret 12 September 2018 00:00

SENESTE TV