Fire drenge i grotesk hjemmerøveri: Stjal hvaltænder og gennemtævede 88-årig mand

Fire drenge i alderen 16-17 år står anklaget for et særdeles groft hjemmerøveri, der fandt sted en sen februaraften.

Af
Daniel Sennek

Retten i Holbæk indleder fredag den grove sag mod de fire drenge. Sagen ventes afsluttet til november. Det skriver Ritzau.

Drengene, hvoraf tre er 16 år og en enkelt er 17 år, står tiltalt for indbrud, hjemmerøveri og våbenbesiddelse. Anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i, omfatter et enkelt forhold om hjemmerøveri.

Her står drengene tiltalt for - en sen februaraften i år - at trænge ind i en ældre mands bolig på Viggo Eriksensvej ved Sjællands Odde. Den 88-årige mand, der boede i ejendommen blev tævet med flere slag, spark på kroppen og i hovedet, samt tæsket med en stok, som drengene havde medbragt som våben.

Fra stedet stjal de angiveligt to hvalrostænder, to narhvaltænder, et ukendt antal knive, en tegnebog med penge og i alt otte skydevåben. Alt i alt for omkring 80.000 kroner.

På vej ud af døren sagde drengene: "Hvis du ringer til politiet, så kommer vi tilbage og tæver dig - eller det der er værre." Derfor er drengene også tiltalt for trusler.

To af drengene er også tiltalt for et indbrud i Ungdomsklubben Ung i Odsherred i februar i år, hvor stjal 195 kroner, en Playstation 4, tre controllere, fem computere, fem skærme, seks iPads samt en bil. I alt for cirka 285.000 kroner.

Drengene nægter sig skyldige.

Publiceret 18 September 2018 12:14

SENESTE TV