Arkivfoto: JN

Pige betroede sig til lærer: Nu er stedfar idømt 5 års fængsel for sexovergreb

55-årig mand skal fem år i fængsel

Af
Jacob Nielsen

En nu 55-årig mand fra Stevns blev i dag ved Retten i Roskilde af en enig domsmandsret idømt 5 års fængsel for seksuelle overgreb mod en nu 17-årig steddatter. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Overgrebene fandt sted fra midten af 2010 og frem til slutningen af 2012, ved at manden udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed til at have samleje mange gange med steddatteren, der i perioden var under 12 år gammel.

Sagen mod den 55-årige startede i januar i år, da steddatteren betroede sig til en lærer, der efterfølgende anmeldte overgrebene på pigen til politiet. Manden blev straks derefter anholdt og har siden januar 2018 siddet varetægtsfængslet.

"Jeg er meget tilfreds med dommen, hvor retten har lagt afgørende vægt på steddatterens forklaring om overgrebene. Disse har ikke kunnet bevises ud fra de sædvanlige personundersøgelser, som ofre normalt gennemgår. Derfor adskiller dagens dom sig fra andre afgørelser i tilsvarende sager," siger anklager, John Catre Nielsen, fra Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 55-årige har 14 dages betænkningstid med hensyn til eventuel anke men forbliver varetægtsfængslet efter dommen.

Publiceret 18 September 2018 15:44