Arkivfoto

Vidne: 41-årig kvinde nægtede at tilkalde hjælp til døende dreng

Retssagen mod en 41-årig kvinde, som er tiltalt for at efterlade sin 14-årige datter og hendes kæreste i hjælpeløs tilstand, er i gang

Af
Jacob Nielsen

En privat fest hos en 14-årig pige fra Østerbro i København gik fuldstændig galt og endte tragisk i marts måned. Pigen og hendes 14-årige kæreste havde indtaget noget medicin, som pigens mor havde liggende fremme i lejligheden, og det endte med at koste den 14-årige dreng livet.

Nu står pigens 41-årige mor anklaget ved Københavns Byret for at efterlade datteren og hendes kæreste i hjælpeløs tilstand, skriver Ritzau ifølge Folketidende.dk.

Torsdag afgav en nu 16-årig pige, som også var til stede til festen, vidneforklaring, og her fortalte hun, at den 41-årige kvinde havde modarbejdet, at der skulle tilkaldes hjælp til drengen og hendes egen datter, som også lå underdrejet på gulvet i badeværelset.

"Hun sagde bare, at hun ikke ville have nogen ambulance her, og som jeg husker det, sagde hun også, at hun ikke ville have nogen "pansersvin"," sagde den 16-årige pige i retten ifølge Rizau.

Det på trods af at den 14-årige dreng til sidst mistede følelsen i sine ben, mistede blærekontrollen, blev hvid i huden og lå helt stille uden at reagere.

Mens den 16-årige pige afgav sin forklaring, sad den tiltalte 41-årige kvinde bomstille ved siden af sin forsvarer. Ifølge Rizau bevægede hun sig næsten ikke i den times tid, pigen blev udspurgt.

Nogle af de andre unge festdeltagere valgte til sidst at slæbe den 14-årige dreng ned på gaden og kontakte en ambulance. Den ankom lidt efter klokken halv to om natten. Knap en time senere blev drengen erklæret død.

Den 41-årige kvindes egen datter fik også hjertestop men blev efterfølgende genoplivet.

Publiceret 21 September 2018 11:52