Bandekonflikt ude af kontrol: To tilfældige borgere skudt ned på åben gade

Københavns politidirektør er chokeret over fredag aftens brutale skyderi på Nørrebro og kalder det "afstumpet voldsparathed". Se flere fotos og video på Localeyes.dk

Af
Jacob Nielsen

De seneste dage har der været en række skyderier mellem bandegrupperinger på Nørrebro, fredag aften kulminerede konflikten, da hele tre personer blev skudt på åben gade - to af de ramte personer var tilfældige borgere, oplyser Københavns Politi.

Skyderiet fandt sted på hjørnet mellem Meinungsgade og Guldbergsgade lidt efter klokken 21.

De to udenforstående borgere er cirka 50 år gamle og sad i to forskellige biler, da de blev ramt – den ene blev skudt i armen og den anden i skulderen. De er ikke i kritisk tilstand. Herudover blev en 19-årig mand ramt under venstre arm – hans tilstand er umiddelbart kritisk men stabil, lød meldingen sent fredag aften fra Københavns Politi.

"Umiddelbart er det vores vurdering, at skyderiet har relation til den verserende konflikt, der har udspillet sig over den seneste uge. Det er vores foreløbige vurdering, at den 19-årige og hans 22-årige kammerat var målet for skyderiet, men det skal vi nu have efterforsket nærmere," siger Politiinspektør Torben Svarrer og opfordrer folk til at ringe 114, hvis de har set eller hørt noget, der kan være relevant for efterforskningen.

Massiv tilstedeværelse

Københavns Politis politidirektør, Anne Tønnes, har denne kommentar til skyderierne i gaden:

"Det er udtryk for en meget afstumpet voldsparathed, når der bliver skudt på åben gade. Men vi er stålsatte og sætter hårdt ind med massiv tilstedeværelse, så vi kan få stoppet det her bandeuvæsen," siger Anne Tønnes, som godt forstår, hvis borgerne på Nørrebro føler sig utrygge.

"Derfor vil de også opleve en omfattende polititilstedeværelse. Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre trygheden. Udover massiv kørende patruljering vil der også være gående politi til stede på gaden i udvalgte områder, så vi lettere kan komme i dialog med borgerne. Derudover har borgerne i dag -og aftentimerne mulighed for at få nem adgang til lokalpolitiet i vores mobile politistation, hvis de føler sig utrygge," understreger politidirektøren.

Publiceret 22 September 2018 08:37