Foto: Google Street View

Million-svindel: Kvindelig børnehaveleder flød i luksus for kommunale penge

46-årig områdeleder købte tøj, sko, parfumer, hudpleje og andre livsstilprodukter i svindelsag for 2,2 millioner kroner

Af
Jacob Nielsen

En 46-årig kvinde fra Rungsted, som tidligere var områdeleder i Lion Børnehuse i Hørsholm, står tiltalt for at have begået mandatsvig af særlig grov beskaffenhed til i alt 2,2 millioner kroner ved at bruge Hørsholm Kommunes penge til personligt forbrug.

Nu viser det sig, at kvinden brugte pengene til en lang række luksusprodukter, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tøj, sko, parfumer, hudpleje og andre livsstilprodukter fylder meget i listen over de i al 295 svindelforhold, som står anført i tiltalen.

I bolig- og livsstilsforretningen House of Trends brugte kvinden alene cirka 1,4 millioner kroner. I parfumeforretningen La Parfumerie i Hovedgaden i Hørsholm blev der spenderet over 50.000 kroner, mens der samlet blev brugt godt en halv million kroner flere andre steder.

Svindlen er foregået i perioden mellem januar 2014 og udgangen af 2016, hvor Hørsholm Kommune blev opmærksom på de økonomiske uregelmæssigheder og anmeldte kvinden.

Hele 225 gange havde hun lavet fingerede indkøb til børneinstitutionen for op mod 1,7 millioner kroner for herefter at have fået refunderet pengene til egen lomme, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællands Politi har efterforsket sagen i halvandet år. Den 46-årige kvinde risikerer fængsel op til otte år.

Publiceret 22 September 2018 10:42