Dreng skulle vidne i retten: Så blev han gennembanket - og forsøgt truet til tavshed af to unge drenge

To unge drenge på henholdsvis 15 og 16 år, måtte fredag den 21. september 2018 sande, at det er en rigtig dårlig ide at true vidner.

Ved Retten i Horsens blev de nemlig begge dømt for at have truet et vidne den 10. august 2018 i Horsens. Den 15-årige dreng blev idømt 3 måneders betinget fængsel på vilkår af, at han i et år følger kommunens anvisninger.

Den 16-årige blev idømt 4 måneders betinget fængsel, hvoraf 30 dage skal afsones. Han skal også efterkomme kommunens anvisninger i et år.

"De blev begge dømt for sammen at have truet vidnet i en straffesag, hvor deres kammerat er tiltalt", fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

"Retten fandt det bevist, at de havde sagt til vidnet, at han ikke skulle sige noget i retten, at de havde slået den forurettede dreng en gang i ansigtet, skubbet ham og forsøgt at sparke ham."

De hårde straffe er blandt andet udmålt på baggrund af en strafskærpelse, der blev gennemført tidligere på året.

Den 16-årige blev også dømt for at have truet to pædagoger på den institution, hvor han bor. De to drenge modtog dommen. De har siddet varetægtsfængslet, men blev begge løsladt efter dommen.

Publiceret 24 September 2018 10:08