Fem mænd er nu sigtede i sag om millionsvindel mod Albertslund Kommunes Jobcenter. Arkivfoto

Fem mænd er nu sigtede i sag om millionsvindel mod Albertslund Kommunes Jobcenter. Arkivfoto

Sigtelse: Sådan lænsede fem mænd jobcenter for 6,3 mio. kr.

Fem personer svindlede ifølge politiets sigtelse Albertslund Kommune for mere end seks millioner kroner

bedrageri Et nært beslægtet makkerpar har ifølge politiet stået bag et komplot, som lænsede Albertslunds jobcenter for millioner, som skulle være brugt på kommunens allersvageste borgere.

Det fortæller Fagbladet 3F og Ekstra Bladet, der har fået adgang til retsdokumenter i sagen.

Ifølge 3F og EB er fem personer nu sigtet for at have ført i alt 6,3 millioner kroner ud af Albertslund Kommune ved hjælp af falske firmaer og opdigtede ressourceforløb.

Tre af de sigtede var i perioden 2012-2015 indsat som direktører i firmaer, hvis eneste formål var at sende falske regninger til betaling hos Albertslund Kommune, skriver Fagbladet 3F.

Specialanklager hos Københavns Vestegns Politi Helene Yde Herborg bekræfter over for de to medier, at de resterende to sigtede – en 37-årig og en 39-årig mand – mistænkes for at stå bag bedrageriet.

Vokset op sammen

Fagbladet 3F skriver, at de to hovedmistænkte er nevø og onkel, og at alle de sigtede er fra den samme by på Midtsjælland, hvor de er opvokset sammen.

Den ene af de to, nevøen på 37 år, havde ifølge sigtelsen en nøglerolle i svindelnummeret. Han var indtil slutningen af 2015 ansat i Jobcenter Albertslund.

Her har han ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger godkendt store regninger for opdigtede ressourceforløb og kursusaktiviteter, der skulle være brugt på nogle af kommunens allersvageste – syge, misbrugere og borgere med diagnoser.

Albertslund Posten har tidligere fortalt om sagen.

Den 37-årige forhenværende sagsbehandler var også mistænkt for et lignende svindelnummer i Glostrup Kommune.

Fagbladet 3F skriver, at der i den aktuelle sag er hevet godt 6,3 mio. kr. ud af Albertslund Kommune ved hjælp af kreative navne på fire firmaer.

Til Fagbladet 3F og EB siger specialanklager Helene Yde Herborg, at det er straffelovens grove bestemmelse om databedrageri, der er i spil i denne sag.

brie

Publiceret 12 October 2018 00:00