Det er ifølge eksperter en usædvanlig aftale, der er indgået vedrørende løsladelsen af Britta Nielsen, som gør, at hun forlader Sydafrika som en fri kvinde, dog stærkt opdækket af dansk politi, som skal assistere hende til Danmark. Foto: Themba Hadebe / Ritzau Scanpix

Det er ifølge eksperter en usædvanlig aftale, der er indgået vedrørende løsladelsen af Britta Nielsen, som gør, at hun forlader Sydafrika som en fri kvinde, dog stærkt opdækket af dansk politi, som skal assistere hende til Danmark. Foto: Themba Hadebe / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Britta Nielsen løsladt

Af
Jacob Nielsen

Den svindelmistækte 64-årige Britta Nielsen er snart tilbage i Danmark. Det står klart efter et retsmøde, som netop er overstået i Randburg, Sydafrika.

Her blev Britta Nielsen på helt usædvanlig vis løsladt, og hun undgår på den måde at skulle igennem en egentlig udleveringssag gennem det sydafrikanske retssystem, som ville kunne trække ud i længere tid.

Ifølge forsvarsadvokaten har Britta Nielsen erklæret, at hun vil samarbejde fuldt ud med myndighederne i forbindelse med hjemtransporten til Danmark. Anklageren modsatte sig ikke udlevering, og derfor vil Britta Nielsen formentlig allerede blive sat på et fly hjem til Danmark allerede i aften. Med på flyet vil også være den 38-årige mand, som også er fængslet i sagen i Sydafrika.

Efter løsladelsen bliver de overdraget til Interpol, som videreoverdrager dem til en dansk politibetjent, der vil assistere hende på hjemturen.

I Danmark venter så et grundlovsforhør og videre retsforfølgelse.

Foto: SIPHIWE SIBEKO / Ritzau Scanpix

Foto: SIPHIWE SIBEKO / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Publiceret 08 November 2018 11:26

SENESTE TV