Der venter Kenneth Birkholm (K) en retssag i næste uge, hvor han er tiltalt for at have begået momssvindel i sit tidligere firma. Arkivfoto

Der venter Kenneth Birkholm (K) en retssag i næste uge, hvor han er tiltalt for at have begået momssvindel i sit tidligere firma. Arkivfoto

Politiker tiltalt for momssvindel for 650.000 kroner

2. viceborgmester og formand for social- og sundhedsudvalget i Rudersdal Kommune, Kenneth Birkholm (K) er tiltalt for at unddrage moms i sin tidligere virksomhed

Af
Anne Dahl Kristensen

650.000 kr. Det er det beløb, som Anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi mener, at Kenneth Birkholm har begået momssvindel for. Det skriver BT, som har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Den konservative kommunalpolitiker skal i retten i næste uge, hvor sagen skal afgøres.

Anklagen går på, at Kenneth Birkholm i perioden fra 13. december 2011 til 2. juli 2013 som direktør og enepartshaver af sin virksomhed, fortsatte driften af sit anpartsselskab, efter at Skat havde nægtet at momsregistrere virksomheden.

BT skriver, at det ifølge tiltalen skete med forsæt til at unddrage statskassen afgift. Samtidig tiltales han også for i samme periode at have udstedt fakturaer med moms, selv om anpartsselskabet var nægtet momsregistrering. Og ifølge anklageskriftet har kommunalpolitikeren derved unddraget statskassen for 651.190 kr. i moms.

Anklagemyndigheden kræver, at Kenneth Birkholm idømmes en fængselsstraf, ligesom de går efter, at politikeren idømmes en tillægsbøde svarende til det unddragne beløb.

Trækker sig ved en eventuel dom

Kenneth Birkholm har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2014. Det er ikke lykkedes Rudersdal Avis at få en kommentar fra Kenneth Birkhom, men på sin Facebookside skriver han selv om sagen:

"Anklageren vil argumentere for, at jeg er skyldig. Min advokat og jeg mener ikke, jeg er skyldig og vil argumentere herfor. Jeg har som udgangspunkt tillid til systemet og vil tage imod en eventuel straf. Modtager jeg en frihedsstraf - betinget som ubetinget - vil jeg også trække mig fra politik," skriver han og fortsætter:

"Alene det at blive tiltalt vil i manges øjne påvirke min troværdighed som lokalpolitiker. Det er fuldt forståeligt, og noget jeg er klar over. Personligt afventer jeg, at der i næste uge bliver sat et punktum. Sagen har været længe undervejs, og jeg glæder mig til ikke længere at skulle have ondt i maven over den. Jeg kan ikke forhindre dig eller andre i, at dømme mig allerede nu - men jeg kan kort fortælle:

- jeg gik konkurs med min tidligere virksomhed i 2012.

- Ingen - hverken kreditorer, medarbejdere eller samarbejdspartnere - tabte penge på konkursen.

- det er ikke helt korrekt - jeg afdrager stadig selv på det mislykkede eventyr."

Ifølge BT skal sagen skal for retten 22. november.

Publiceret 15 November 2018 12:04

SENESTE TV