Kanonslag slog Carolines hest ihjel: "Det værste jeg nogensinde har oplevet"

Torsdag mistede 19-årige Caroline Vinther Brandstrup sin hest, efter den blev skræmt for vid og sans af et kanonslag ved en rideklub.

Af
Daniel Sennek

Torsdag eftermiddag blev 19-årige Caroline Vinther Brandstrup mildt sagt ulykkelig. Efter et kanonslag blev affyret tæt ved hendes elskede hest, Pixies, fold på Kværnbækgård Rideklub i Horsens, måtte hun aflive hesten.

Det skriver Horsens Folkeblad.

"Det har vitterligt været noget af det værste, jeg nogensinde har oplevet. Jeg kan sætte mig ind i, hvis man havde haft en hest, der har været syg over en længere periode, at man så skal sige til sig selv, at vi er nødt til at få den aflivet. Men når jeg lige pludselig skulle stå med 10 minutters interval og sige: "Nu er vi nødt til at aflive hende." Det har simpelthen været - det har været forfærdeligt," siger Caroline Vinther Brandstrup til avisen.

Aflivningen skete efter et kanonslag torsdag eftermiddag havde sat skræk og rædsel i Pixie. Den var løbet panisk rundt og til sigst faldet ned af en lille skrænt ved rideskolen og kommet alvorligt til skade.

"Hun har været totalt panisk, og så er hun løbet op for at komme ind i sin boks, for der vil de gerne løbe hen for at komme i sikkerhed. Desværre har den bare ikke kunnet komme derind, og så er den fortsat et stykke og faldet ned ad den her asfaltbakke. Hun var helt ødelagt og kunne slet ikke stå på sine ben," siger Caroline Vinther Brandstrup til Horsens Folkeblad og fortsætter:

"Da jeg kommer derop, står hun simpelthen bare helt skræmt og puster og sveder og har rigtig ondt."

Dyrlægen konstaterede, at Pixie havde ødelagt sit bækken og fået revet mange nerver over. Aflivning var derfor den eneste udvej.

Publiceret 08 December 2018 07:41