Foto: Bendiksby, Terje / Ritzau Scanpix

Foto: Bendiksby, Terje / Ritzau Scanpix NTB scanpix

Politiet med skarp advarsel til alle skolebørn: - Slet drabsvideoen med det samme hvis du modtager den

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

En video, der angiveligt viser drabet af på en af de to unge kvinder, danske Lousia og norske Maren i Marokko, har den seneste tid floreret på de sociale medier, og er også delt i stor stil mellem skoleelever.

Politiet i hele Danmark har fået flere anmeldelser om personer, der deler videoen, og fredag har Statsadvokaten i Viborg besluttet, at koordineringen af efterforskningen af videodelingerne skal samles hos Østjyllands Politi, der nu vil danne sig et overblik over sagerne fra alle landets politikredse.

”Med så mange sager af samme art på tværs af landet er der brug for at sikre en ensartet behandling. Vi vil derfor nu gå i gang med koordinationen på tværs af politikredsene, og finde ud af, om der er foregået noget strafbart” siger chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, der på det kraftigste advarer mod at dele videoen.

”Hvis du modtager videoen, så slet den med det samme. Det kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se den. Vi er bekendt med, at videoen florerer blandt skolebørn, og vi opfordrer derfor også forældrene til at tage en snak med deres børn om, at man skal lade være med at dele videoen med andre,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

Publiceret 18 January 2019 16:48

SENESTE TV