Arkivfoto

Arkivfoto

Falske politibetjente pågrebet: Har snydt kvinder for næsten 2 mio. kr.

Nordsjællands Politi har pågrebet bedrageribande på fem

Fem mænd er blevet anholdt for at begå bedrageri mod to kvinder på henholdsvis 78 og 95 år ved at udgive sig for at være fra bagmandspolitiet og på den måde franarre dem værdier for et samlet beløb på henved to millioner kroner. Det oplyser Nordsjællands Politi, som gennem en periode har efterforsket sagen.

Den 78-årige kvinde er i løbet af 14 dage blev truet og franarret værdier for ca. 1,3 millioner kroner og den 95-årige har fået franarret værdier for 450.000 kroner.

Efterforskningen afslørede i første omgang deltagelse i bedrageriet fra tre personer i alderen 16-18 år, og ved en hurtig indsats blev de anholdt onsdag den 6. februar i området omkring den 95-årige kvindes bopæl.

Efterfølgende blev endnu to mænd på 18 og 21 år anholdt for at medvirke til bedrageriet mod de ældre kvinder.

"Af hensyn til de ældre kvinders sikkerhed kan jeg ikke komme ind på de nærmere omstændigheder i sagen, men jeg kan dog sige, at jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes os at forhindre, at en ældre kvinde mistede sine værdier," udtaler sektionsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Michael Gaml.

De fem mænd blev dagen efter anholdelserne alle fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre. De tre første anholdte blev idømt 14 dages varetægtsfængsling, den 18-årige blev idømt ni dage, og den 21-årige blev idømt fire uger. Der er nedlagt navneforbud i sagerne.

"Generelt er det uacceptabelt at berige sig selv ved at snyde andre, men vi ser meget alvorligt på denne type sager, da det omhandler ældre og sårbare personer. I den aktuelle sag ved vi, at de ældre i flere dage har gået alene med et pres om igen og igen at skulle skaffe værdier til gerningsmændene uden at turde involvere deres pårørende, og det er uacceptabelt," siger Michael Gaml.

Opfordring til pårørende

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som pårørende til ældre mennesker er opmærksom på, hvad der rører sig omkring dem og særligt deres økonomiske forhold for at sikre, at de ikke udsættes for bedrageri.

Publiceret 15 February 2019 15:25

SENESTE TV