Flygtede fra sikret afdeling i flere timer: Blev først opdaget, da han bankede på igen

En beboer på den sikrede afdeling på Kofoedsminde kravlede over hegnet og forsvandt i fire timer – uden nogen opdagede det.

Af
Daniel Sennek

En sikret institution burde man ikke kunne flygte fra - i hvert fald ikke uden at blive opdaget. Men det var lige præcis, hvad der skete sidste onsdag på den sikrede afdeling på Kofoedsminde. Her lykkedes det for en beboer at stikke af - uden at blive opdaget før han kom tilbage og bankede på.

Det skriver TV ØST.

"En af vores beboere er stukket af ud gennem to låste døre med en sluse imellem og over et højt hegn på fire meter med ekstra sikring på toppen. Så har han været væk i tre en halv time. Efter det er han kommet tilbage igen, er klatret over hegnet igen, er gået hen og har banket på døren og sagt, nu vil jeg gerne ind," fortæller forstander på Kofoedsminde, Kay Jokil, der bekræfter hændelsen over for TV ØST.

Det vides ikke, hvad beboeren har lavet i de næsten fire timer, han var væk. Men han har, ifølge forstanderen, ikke været til fare.

"Nej, han er ikke en af dem, der på den måde er farlig," siger Kay Jokil til TV ØST.

Kofoedsminde er et tilbud til kriminelle psykisk udviklingshæmmede over 18 år, der ligger i Rødbyhavn på Lolland. Store dele af institutionen er omgivet af et fem meter højt hegn, ligesom afdelingernes haver er omkranset af et hegn.

Publiceret 15 February 2019 10:15

SENESTE TV