Par havde 25 afmagrede labradorhunde. Modelfoto.

Par havde 25 afmagrede labradorhunde. Modelfoto. aralezi - stock.adobe.com

Kærestepar erkender misrøgt af 25 hunde - fire måtte aflives

Kærestepar tiltalt for at holde 25 afmagrede labradorhunde i sommerhuse i Gribskov

En 42-årig kvinde og hendes 48-årige samlever erkendte onsdag formiddag i retten i Helsingør, at de ikke gav deres 25 labradorhunde tilstrækkeligt med ernæringsrigtig mad. Det skriver Frederiksborg Amts avis.

Hundene blev den 10. november 2016 fundet i et i et sommerhus på Simon Ibsens Ager i Smidstrup i en tilstand, som i anklageskriftet er beskrevet som afmagret.

Hundene blev bragt til Dyreinternatet i Roskilde, hvor man dagen efter besluttede at aflive fire af dem.

Senere mødte manden op i dyreinternatet, og ved at opgive falsk navn købte han to af hundene tilbage for 4000 kroner.

De nåede dog kun at være i parrets besiddelse i fire dage, inden manden var afsløret, og politiet mødte hos dem og beslaglagde hundene endnu en gang.

Fem måneder efter den mislykkede aktion for at få fat i to af de gamle hunde, købte de to andre labradorhunde af en anerkendt opdrætter i Jylland.

Dem har de stadig, og de sad ifølge Frederiksborg Amts Avis en bil på parkeringspladsen foran retsbygningen og ventede, mens ejerne var i retten.

Om de 25 hunde, som sagen drejer sig om, sagde kvinden, blandt andet, at de i dag ved meget mere om, hvordan man skal fodre hunde.

I de sidste tre eller fire uger op til politiets besøg blev hundene fodret med Pedegree-tørfoder. Hvalpene fik tre eller fire bægre om dagen til deling, og de voksne fik et bæger morgen og aften.

"Vi troede det var god og rigtig kost, men må tage til efterretning, at en dyrlæge ikke mener, at vi har givet dem den rigtige kost," forklarede kvinden ifølge avisen.

Hun og kæresten er tiltalt for overtrædelse af dyreværnsloven, fordi de efter anklagerens mening har behandlet hundene groft uforsvarligt, fordi hundene ikke fik mad nok, og fordi de ikke fik motion nok eller for at de blev opbevaret på begrænset plads uden »tilstrækkelig socialisering på mennesker, uden tilstrækkelig mulighed for at opfylde basale behov, som at kunne stille sult og tørst og kunne udfolde fysisk bevægelse og uden fast opholdssted i skiftende omgivelser.

Hvis parret dømmes skyldig efter anklageskriftet, har anklagemyndigheden nedlagt påstand om, at »de tiltalte frakendes retten til at eje, bruge, passe eller slagte eller i det hele taget beskæftige sig med dyr i et af retten fastsat tidsrum.

Der er nyt retsmøde i sagen den 29. maj.

CJ

Publiceret 15 February 2019 17:00

SENESTE TV