Ulv fotograferet på Norddjursland 1. september 2018. De danske ulveforskere har hidtil været ret sikre på, at det er hanulven GW900m, der blev født i 2017 i Ulfborg. Foto: Peter Albrecht og Jakob Normand.

Ulv fotograferet på Norddjursland 1. september 2018. De danske ulveforskere har hidtil været ret sikre på, at det er hanulven GW900m, der blev født i 2017 i Ulfborg. Foto: Peter Albrecht og Jakob Normand.

Kendt østjysk ulv har forladt Danmark: Trækker blodige spor i Tyskland

Den østjyske ulv, som stod bag et fåreangreb i Voldum kort før jul, er vandret til Tyskland, hvor den formentlig leder efter en mage

Den ’sidste’ af de danske ulve, der for snart to år siden blev født ved Ulfborg, er vandret til Tyskland. Det drejer sig om hanulven med koden GW900m, som stod bag et fåreangreb 22. december i Voldum, og som menes at være identisk med den ulv, der i et halvt års tid forinden har opholdt sig på Djursland, skriver Lokalavisen Aarhus.

Oplysningen om den danske ulvs ankomst til Tyskland kommer fra Slesvig-Holstens ’miljøministerium’, der i en pressemeddelelse fra 13. februar oplyser, at GW900m fra 12. til 20. januar har stået bag otte angreb på får i Dithmarschen, der er en kreds lige nord for Elben i Slesvig-Holsten provinsen.

Den danske ulvs DNA passer på den DNA, der er fundet ved de otte fåreangreb i Dithmarschen, så der skulle ikke være så megen tvivl om, at det ER den danske ulv, der har taget turen sydpå.

”Mit bedste bud er, at den er på jagt efter damer. Det er ved at være parringstid, og hvis den skal nå at finde en mage og få unger i ynglesæsonen, er det ved at være sidste udkald,” siger ulveforsker Peter Sunde, Aarhus Universitet.

Ulveparret ved Ulfborg fik i foråret 2017 otte ulveunger. To af dem formodes at være gået til som små, og en blev skudt og dræbt i foråret 2018 på en mark ved Ulfborg. De øvrige fem er nu alle udvandret til Tyskland, hvor en af dem er død efter påkørsel af en bil.

De otte hvalpe fra Ulfborg er de første og hidtil eneste ulve, der er født i Danmark, siden ulven i 2012 genindvandrede efter næsten 200 års fravær i Danmark.

Publiceret 16 February 2019 17:07

SENESTE TV