Arkivfoto.

Arkivfoto.

Bandeleder skød og ramte to tilfældige cyklister: Slipper for 10 års fængsel

Landsretten mente ikke, at gerningsmanden havde indset risikoen for, at nogen ville blive ramt og kunnne dø

Det var en meget lettet og smilende 28-årig Billal Nabil Hasan, der onsdag modtog en dom på 10 års fængsel i Østre Landsret, skriver Ritzau. Der var nemlig tale om en nedsættelse af straffen fra 20 år til 10 års fængsel.

Landsretten valgte at frifinde det ledende medlem af banden Loyal To Familia (LTF) for drabsforsøg på to tilfældige cyklister i København.

I stedet blev han kendt skyldig i at have udsat dem for fare. Det blev takseret til 10 års fængsel, og derved er landsretten kommet frem til en markant anden afgørelse end Københavns Byret, der i foråret 2018 idømte den 28-årige mand 20 års fængsel for drabsforsøg mod de to tilfældige cyklister på Nørrebrogade. En rekordhøj straf for en forbrydelse af den type.

Den dengang 26-årige mand havde natten til 21. september 2017 bevæget sig ud på den yderste del af Nørrebrogade, hvor han trak en pistol og affyrede 11 skud på mindre end et minut.

Derefter fortsatte han videre ind mod byen til Den Røde Plads, hvor han igen affyrede våbnet, og to tilfældige cyklister blev ramt.

Men landsretten har i modsætning til byretten ikke vurderet, at gerningsmanden havde indset risikoen for, at nogen ville blive ramt og kunne dø.

Derfor frifindes han for drabsforsøg, men kendes skyldig i at udsætte andres liv for fare.

I

Publiceret 13 March 2019 16:15

SENESTE TV