Skulle købe brugt bil til 19.500: Kostede Gunnar 195.000 i stedet - sådan snød bilforhandler ham

Gunnar Lerche skulle købe en brugt bil, men kom til at overføre 175.500 kroner for meget. Bilforhandleren er nu meldt til politiet.

Af
Daniel Sennek

Da 75-årige Gunnar Lerche skulle overføre 19.500 kroner for sin nye bil, en brugt Chevrolet 2.0, til Damhus Biler i Helsinge, kom han ved en fejl til at sætte et nul for meget på. I stedet for at informere Gunnar om fejlen, valgte bilforhandleren at holde mund - og forsøgte endda at snyde Gunnar Lerche med en forfalsket købskontrakt.

Det skriver Netavisen Gribskov.

Hele sagen startede i januar, hvor 75-årige Gunnar Lerche skulle købe en brugt, sort Chevrolet Tacuma 2.0 fra 2005. Den blev købt hos Damhus Biler i Helsinge, hvor slutsedlen blev underskrevet med det aftalte belød på 19.500 kroner. Men Gunnar Lerche kom til at putte et nul for meget på bankoverførslen, så det blev 195.000 kroner.

Bilforhandleren sagde intet, men kontaktede i stedet Gunnar Lerche senere samme dag - for at få ham til at skrive under på en ny slutseddel. Sælgeren dukkede op på Gunnars mørke parkeringsplads, hvor han diskret forsøgte at dække beløbet med hænderne, mens han skrev under. Et nyt beløb på 195.000 kroner.

"Det kom bag os, at nogle kunne snyde på den her måde. Især når det er en bilforhandler. Der er ikke noget, der kan skade en forretning som dårlig omtale," siger Gunnar Lerches niece, Rikke Louise Hansen, til TV 2.

Tidligere har indehaveren af Damhus Biler, Jovica Zurz, afvist, at Gunnar skulle være blevet snydt. Til netavisen Gribskov har han tidligere sagt, at han bevidst "forlangte 195.000 og han (Gunnar red.) ’hoppede’ på den".

Senere har Jovica Kurz dog ændret holdning, og fortæller, at medarbejderen, der solgte bilen, er politianmeldt og fyret for bedrageri.

"Sådan noget svineri har jeg aldrig været med til. Min sælger har snydt mig og stjålet 195.000 kroner," sagde Jovica Zurz til netavisen Gribskov.

Jovica Kurz vil gerne betale pengene tilbage til Gunnar Lerche. Men de 175.500 kroner er endnu ikke landet på 75-årige Gunnar Lerches konto.

Publiceret 22 March 2019 07:13

SENESTE TV