Arkivfoto

Fem børn mellem 8-13 år er forsvundet fra asylcenter: Tog vild flugt fra politiet

Fem børn - af politiet beskrevet som marokkanske gadebørn - i alderen otte til 13 år er forsvundet fra Center Sandholm. Da kommunen ville tvangsfjerne børnene, stak de af.

Af
Daniel Sennek

Den 20. marts troppede politiet og to medarbejdere fra Allerød Kommune op på Center Sandholm for at tvangsfjerne fem uledsagede mindreårige flygtningebørn. Det hele endte dog med, at de fem børn tog flugten fra politiet og er forsvundet.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Der er tale om en gruppe på fem marokkanske gadebørn, hvoraf den yngste er otte år. Og der er tale om børn, som har det meget dårligt. De går ind og ud af centeret, som de typisk forlader om aftenen, og så er de væk det meste af natten. Det jeg hører er, at det er bagmænd, der styrer deres færden 100 procent, og at de bliver brugt til kriminelle aktiviteter," siger borgmester Karsten Längerich (V) til Frederiksborg Amts Avis.

Det mener politiinspektør Lau Thygesen, chef for efterforskningslinjen ved Nordsjællands Politi, også.

"Det er også vores opfattelse, at deres færden kan være koordineret eller styret af bagmænd. Vi har svært ved at forestille os, at der af sig selv pludselig opstår sådan en trend med, at børn tager op igennem landene i Europa og laver en masse kriminalitet," siger han til avisen.

Publiceret 17 April 2019 00:00

SENESTE TV