Foto: Google Street View

Foto: Google Street View

Biler plyndret for konfirmationsgaver udenfor kirke: Nu har borgerne fået nok

Efter indbrud i fem biler under en konfirmation i Lillerød Kirke 19. maj, er borgere i Allerød gået i aktion

Når kirkeklokkerne lyder og konfirmanderne og deres gæster sidder bænket i kirken, står et sandt tag-selv-bord klar til langfingrede tyveknægte på parkeringspladsen udenfor kirken.

Mange, som har været til konfirmationsgudstjeneste, har oplevet at komme ud til en gennemrodet bil, hvor gaven til konfirmanden mangler, og det skete igen i den forgangne weekend, hvor hele fem biler, der holdt parkeret i Kirkehaven i Lillerød, blev tømt for gaver, kontanter og andet. Men nu har borgerne i Allerød fået nok, skriver Allerød Nyt.

Via Facebook-siden 'Allerød Kommune - Hjælp hinanden' er der på kort tid stablet en ordning på benene, hvor borgere kan melde sig til overvåge andres biler, når der er konfirmationer i de lokale kirker.

Det er Jacob Beer, der har taget initiativet, og han understreger, at der ikke er tale om et egentligt vagtværn.

"Som sådan er det en opgave for politiet, men vi ved jo alle godt, at politiets ressourcer ikke er uendelige. Jeg har da også pointeret, at der ikke er tale om en egentlig 'vagtopgave', men blot en overvågningsopgave. Håbet er naturligvis, at tilstedeværelsen af personer ved bilerne afskrækker eventuelle indbrudstyve. Det er jo bare rigtigt træls at få dagen ødelagt, både for konfirmanden og festen, men jo i høj grad også for bilejerne. Jeg søsatte derfor idéen om, at frivillige kunne give andre en hånd, så folk kan få en sikker konfirmation," siger Jacob Beer til Allerød Nyt.

Hvem der melder sig som frivillige, ved han ikke.

"Jeg kender ikke deltagernes baggrund. Om det er forældre eller om det blot er folk, der ligesom jeg synes, at det er sørgeligt og derfor gerne vil afse en time eller to til formålet. Mine børn bor ikke i kommunen, men jeg kan naturligvis kun alt for godt sætte mig ind i problematikken. Derfor tiltaget," siger Jacob Beer, som lover, at tiltaget vil blive gentaget ved næste års konfirmationer.

jn

Publiceret 22 May 2019 00:00