Arkivfoto

Arkivfoto

Mand anholdt for chokerende totenslager-overfald på kendt folketingskandidat

Folketingskandidat og komiker Anders Stjernholm fra Alternativet blev torsdag formiddag i sidste uge overfaldet og udsat for trusler af en ung mand, mens han uddelte valgmateriale foran Rødovre Gymnasium.

Den meget aggressive mand slog blandt andet ud efter Stjernholm med en totenslager, og politikeren måtte søge tilflugt på gymnasiet for at undgå voldelig konfrontation.

I dag er gerningsmanden blevet anholdt, efter han har meldt sig selv til politiet, oplyser Anders Stjernholm på sin facebookside.

Anholdelsen er tilsyneladene foregået i al stilfærdighed, efter at Stjernholm og den unge mand, som viste sig at være 19 år gammel, der havde været påvirket på dagen for overfaldet, har talt sagen igennem sammen.

"Jeg talte med ham over facetime i går, efter at jeg var kommet i snak med hans mor. Han og jeg fik set hinanden i øjnene, talt igennem hvad der gik galt den morgen (en meget lang druktur blandt andet) og vi fik forsikret hinanden om, at vi ikke ønskede den anden noget ondt. I formiddags satte jeg mig ned med hans forældre og fik en god snak, og en halv time senere meldte han sig og blev arresteret af politiet," skriver Anders Stjernholm, som ønsker den 19-årige held og lykke med sagens videre forløb med politiet, som fortsætter trods deres forbrødring.

"Rent juridisk er det ikke op til mig at frafalde anmeldelsen, det kan ikke lade sig gøre. I stedet er det op til ham at vise politiet og eventuel dommer, at han angrer sin handling og ønsker bedring. Til det vil jeg gerne hjælpe - for eksempel ved at indgå i et konfliktråd med ham," skriver han på facebook.

Anders Stjernholm. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

Anders Stjernholm. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

jn

Publiceret 22 May 2019 00:00