Arkivfoto: Themba Hadebe / AP / Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Themba Hadebe / AP / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Bagmandspolitiet om Britta-sagen: Leder efter mindst 113 millioner kroner

Tidligere ansat i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, er i dag af bagmandspolitiet blevet tiltalt for groft bedrageri, embedsmisbrug og dokumentfalsk.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har i dag tiltalt 64-årige Britta Nielsen for svindel med offentlige midler. Over 300 gange overførte hun ifølge anklageskriftet offentlige tilskudsmidler til sig selv, og i alt blev der svindlet for næsten 117 millioner kroner i perioden 1993 til 2018. Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen, der er chef for SØIK.

"Det er stærkt ødelæggende for tilliden til den offentlige sektor, hvis personer, der er sat til at administrere vores fælles værdier, misbruger den stilling og dermed den tillid, de er blevet betroet. Det siger sig selv, at det er en særdeles alvorlig sag, hvis man som medarbejder i den offentlige sektor beriger sig selv på bekostning af samfundet. Det er derfor vigtigt, at den type sager efterforskes meget grundigt og samtidig bliver behandlet så hurtigt som muligt, og jeg er meget tilfreds med, at der efter relativt kort tid nu er blevet rejst tiltale i sagen," siger Morten Niels Jakobsen.

Vil konfiskere 113 millioner kroner

Som en del af den kommende straffesag vil SØIK nedlægge påstand om konfiskation på mere end 113 millioner kroner.

"Vi leder meget bredt efter pengene og værdier, herunder indestående på konti, biler og fast ejendom, i både Danmark og udlandet, og vi har fundet en del, som vi mener er omfattet af konfiskationskravet. Om samfundet nogensinde får alle pengene tilbage, kan jeg desværre ikke love, men vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at så mange penge som overhovedet muligt kommer retur til statskassen," siger Morten Niels Jakobsen.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår sagen kommer for retten.

jn

Publiceret 24 May 2019 11:47