Direktør Michael Graversen i showroomet på Tekstilbuen 1 i Næstved, hvor man kan få idéer og inspiration til udformning af den perfekte arbejdsbeklædning...

Direktør Michael Graversen i showroomet på Tekstilbuen 1 i Næstved, hvor man kan få idéer og inspiration til udformning af den perfekte arbejdsbeklædning...

Mammut Work Wear – Erhvervsbeklædning i stor målestok

Næstved-firmaet har specialiseret sig i produktion af uniformer og arbejdsbeklædning til store virksomheder og til det offentlige

Af
Søren Dam

For indtil ca. 10 år siden sad der mange syersker i virksomhedens lokaler på Tekstilbuen i Næstved! Og ofte langt ude omkring på Sjælland i perioder, hvor det kneb at følge med efterspørgslen, fortæller direktør og medejer af Mammut Work Wear, Michael Graversen. - Dengang var det ikke decideret erhvervsbeklædning der var kernen i produktsortimentet, men bl.a. nogle meget efterspurgte 'parcacoats', som blev afsat gennem detailhandelen.

- I forbindelse med kriser på markeder, og i forbindelse med den daværende ledelses for sent gennemførte strukturtilpasninger, indgik direktør Michael Graversen et samarbejde med direktør Finn Hoffmann om en overtagelse af firmaet, og der blev gennemført et 'turnaround'.

I dag danner 12 medarbejdere på ?Næstved-basen? baggrund for overordnet styring af salg og produktion til større 'tenderordrer', indtil videre primært i Skandinavien!
- Men det tyske marked har ligeledes vores store bevågenhed, Fortæller Michael Graversen.
- Vi har for nylig købt en dygtig aktør på det tyske marked (Albatros) inden for brandhæmmende beklædning!

- Et strategisk træk, som dels giver os adgang til en indarbejdet salgsorganisation på det tyske marked, og hvor vi samtidig får mulighed for markedsføring af brandhæmmende kvalitetsbeklædning på det skandinaviske marked! En ren 'Win/Win', smiler han.
Vores kunder er altså primært store offentlige institutioner, f.eks. politiet, DSB, militæret, Beredskabsstyrelsen, Banestyrelsen, hospitaler og lignende store virksomheder, med stort forbrug af specialdesignet erhvervsbeklædning, med vægt på det funktionelle, fastslår han.

Produktionen

Produktionen foregår i dag primært på fabrikker i Kina, Polen og Ukraine. Og med en tendens til faldende andel i Kina, og voksende produktion på vores fabrikker i Polen og Ukraine!
- Det hænger sammen med nærhed, fortsætter han. – Samarbejdet med kineserne belastes bl.a. af lange afstande og forsendelsestider, og det kan være vanskeligt at servicere en stor dansk kunde professionelt, når produktionsfaciliteterne er så langt væk!
Vi konstaterer endvidere ofte, at der efterhånden heller ikke er noget særligt økonomisk incitament til at producere i Kina, når vi kigger på et helhedsbillede af et produktionsforløb. - På Kina-ordrer opererer vi ofte med et projektforløb på 6 – 8 måneder!

- Produktionsforløbene er ofte lange i vores branche, og vi har mange møder med kunderne i designfasen, for at finde den helt rigtige beklædning. – Der skal så undervejs produceres prøver til godkendelse, og det har vi langt nemmere ved at håndtere hurtigt og smidigt på fabrikkerne i Østeuropa, hvor projektforløbene kan holdes nede på 2 – 3 måneder, forklarer han.
- Desuden kommer vi ofte ud for, at der skal leveres mindre suppleringsordrer i løbet af en kontraktperiode, og også på det område er det langt enklere, når vi selv har kendskab til alle nødvendige produktionsdata!

Pris og logistik

Vi vinder ordrer, fordi vi har et stærkt konkurrencedygtigt koncept, baseret på den rigtige pris, den professionelle service, samt vores store erfaring med logistik.
Vi er sjældent billigst målt på enhedspriser, men har alligevel oplevet stor succes med vores hurtige om kompetente service, samt nære produktionsfaciliteter.
Man er altid velkommen til at booke et besøg i det spændende showroom i Næstved, hvor rigtig mange kunder får gode idéer og inspiration til deres kommende kollektion, slutter han.

Publiceret 06 September 2011 11:00

SENESTE TV