Else Christensen, ejer og adm. direktør i Relocare.

Else Christensen, ejer og adm. direktør i Relocare.

Succes med udenlandske medarbejdere i jyske virksomheder

Veletableret konsulenthus i Køge åbner den 27. august en afdeling i Glyngøre for at hjælpe jyske virksomheder med at tiltrække og fastholde udenlandske medarbejdere, samt få succes på eksportmarkederne.

UDVIKLING  Relocare er en dansk virksomhed, som siden 2007 har hjulpet danske og internationale virksomheder med deres internationalisering – såsom at tiltrække og fastholde de helt rigtige medarbejdere fra udlandet.
Nu etablerer Relocare en afdeling i Glyngøre, nærmere bestemt i JAMO Huset, der er samlingspunkt for mange store virksomheder og små entreprenører.
- Vi har længe haft brug for en afdeling i Jylland, fordi vi servicerer mange virksom- heder her med relocation-ydelser, eksportrådgivning og kulturtræning.
Det gælder om at tiltrække de rigtige medarbejdere, at sikre en god indstationering og fastholdelse samt at få medarbejdernes familier til at trives i Danmark. Det handler om mennesker – og det gør det også når vi er med til at sikre en god, effektiv indgang på eksportmarkederne.
Det kan nemlig være svært - især på fjernmarkederne, fordi kulturen er så forskellig fra vores, siger Else Christensen, som er ejer og adm. direktør i Relocare.
Når Relocare hjælper danske virksomheder til et godt fodfæste på eksportmarkederne, er det takket være deres mange internationale relocation-sager og den viden og erfaring, de har oparbejdet – også indenfor de specifikke juridiske og skattemæssige forhold på det pågældende marked.

Jylland – en god ramme

Den store udfordring er som regel ikke vores høje skattetryk eller den negative klang ved ordet 'Udkantsdanmark'. Det er ofte vores manglende kulturelle forståelse, der demotiverer udenlandske medarbejdere til at tage job i en dansk virksomhed.
- Vi har stor succes med de udenlandske medarbejdere, vi hjælper. Én af årsagerne er, at vi fokuserer på deres værdier, og hvordan Danmark og Jylland kan levere en god ramme, som passer til deres behov.
Vi bidrager til at fastholde den udenlandske medarbejder i virksomheden og får også højnet virksomhedens viden om fremmede kulturer, værdier og normer.
Hvis en udenlandsk medarbejder flytter hjem indenfor det første år, er det et farvel til en investering på flere millioner kroner. Så det er i alles interesse, at samarbejdet og hele familien fungerer optimalt, siger Else Christensen.
sl

Publiceret 26 August 2014 14:00

SENESTE TV