Udsigt til at få 27 meter højt byggeri som genbo

Michael Simonsen og flere andre på Vesterskovvej gruer for nyt stort byggeri i højden

Når man står i indkørslen til Susanne og Michael Simonsens hus på Vesterskovvej og drejer næsen mod nord, ja så er udsigten til at overse. På den anden side af gaden tårner 13 meter rød murstensvæg sig nemlig op i form af en bygning fra det tidligere sygehus. Men udsigten kan sagtens bliver værre.

Ifølge et lokalplanforslag skal der nemlig opføres et nyt byggeri i 27 meters højde nemlig erstatte de 13 meter, familien Simonsen efter 23 år i huset efterhånden har vænnet sig til.
 
LÆS OGSÅ: Kritik af højt byggeri på Vesterskovvej
 
“Det er godt nok voldsomt,” siger Michael Simonsen og sætter flere ord på.

“En ting er, at et så højt byggeri vil betyde, at vi i store dele af vinterperioden ganske enkelt ikke får sol ned på vores grund. En anden ting er, at der efter planen skal være altaner på den side af bygninger, der vender over mod os. Godt nok ligger det meste af vores have på den anden side af huset, men fra altanerne og lejlighederne i det hele taget vil det være et ugeneret kig direkte ned på vores terrasse,” siger Michael Simonsen.
Sammen med Grethe Damgaard, Inger-Lise og Arne Dyhm, Kim Jensen, Marie Jacobsen og Eli Jensen, der også bor på Vesterskovej, har Susanne og Michael Simonsen skrevet en indsigelse mod lokalplanen og sendt den til kommunen. I den kaldes det foreslåede byggeri for respektløst.

“Vi snakker om 'Smuk by' og 'Danmarks smukkeste' i andre sammenhænge. Et mastodont-byggeri på det højeste punkt i byen vil være en torn i øjet på det smukke Skanderborg,” står der blandt andet i indsigelsen.

Publiceret 31 October 2017 11:45

SENESTE TV