Ole i vanvittig biljagt på liv og død:

Jagtede spøgelsesbilist over 35 kilometer

 
I jobbet som hundefører for sikkerhedsvirksomheden G4S har Ole Michael Laursen set mange ting, men hvad han oplevede på vej hjem fra arbejde natten til den 25. juni trumfer alligevel det meste.

Ole kørte i sydgående retning på Sydmotorvejen omkring klokken 02.30, da han ved Bårse-afkørslen pludselig så en spøgelsesbilist i den modsatte kørebane. Bilisten kørte altså i samme retning som Ole - blot på den modsatte side af autoværnet, og det blev startskuddet til en hæsblæsende biljagt på liv og død, som  den 55-årige vagtmand sent vil glemme.
"Da jeg kom op på siden af ham, begyndte jeg at signalere til ham med min lommelygte for at prøve at få kontakt, men han reagerede overhovedet ikke. Han kiggede slet ikke på mig," fortæller Ole, der også både dyttede og blinkede for at få opmærksomhed fra personen, som slingrede fra side til side og flere gange var ved at ramme modkørende biler.
"Jeg kan slet ikke beskrive, hvordan det føltes i min krop, da jeg så den første modkørende bil komme tættere og tættere på. Jeg kunne jo intet gøre ved det. Jeg kunne bare se til og håbe. Heldigvis passerede han bilen uden at de ramlede sammen, men kort efter dukkede en ny modkørende op, og da den passerede, slog spøgelsesbilisten et ordenligt sving til siden og var millimeter fra at ramme den. Det var en ganske forfærdelig oplevelse at sidde der uden at kunne gøre noget," fortæller Ole til Lokalavisen.dk.

LÆS OGSÅ: Kvinde gennembanket med jernstang på åben gade: Denne mand steg ud af sin bil og reddede hendes liv
Ved lavbroen til Farøbroen var spøgelsesbilisten endelig blevet opmærksom på Ole, så han standsede sin bil. Ole standsede også, sprang ud af sin bil og henover autoværnet for at foretage en civilanholdelse af manden, men i det samme han skulle til at tage i spøgelsesbilistens bildør, satte han pludselig i gang igen.
Ole måtte tilbage i sin bil og genoptage forfølgelsen samtidig med, at han havde politiet i telefonen.
På den anden side af Farøbroen havde en politipatrulje taget opstilling på tværs af motorvejen for at spærre vejen for vanvidsbilisten, men også den kørte han bare udenom.

LÆS OGSÅ: Tre mænds kamp på liv og død: Kæmpede for trafikoffer omspændt af flammer
Jagten stoppede først nogle kilometer senere, da bilisten af egen vilje pludselig kørte ind til siden og standsede. Hurtigt efter blev han anholdt og blandt andet sigtet for spirituskørsel.
"Hans eneste kommentar var: Det må du sgu undskylde," husker Ole, som var dybt rystet, da han lidt senere på natten nåede hjem til bopælen i Horbelov på Falster og begyndte at tænke oplevelsen igennem.
"Adrenalinen pumpede i kroppen, og jeg kunne simpelthen ikke sove, så jeg måtte tage mig et par glas rødvin for at falde lidt ned. Jeg har taget rigtig mange indbrudstyve på mit arbejde gennem årene, men jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det var frygteligt, voldsomt, modbydeligt. Vi mødte 6-8 modkørende biler på strækningen, og hver gang vi mødte en, gik en masse tanker gennem hovedet. Det kunne jo eksempelvis være familier med børn, der
kom kørende - og jeg kunne intet stille op," siger Ole Michael Laursen.

Dusør

I går torsdag blev Ole, og en række andre af hverdagens helte, hyldet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ved et dusørarrangement på Næstved Politistation.
"Din indsats rækker langt ud over, hvad der kan forventes af borgerne. Du kontaktede hurtigt politiet, fulgte manden og gjorde mange forsøg på at standse ham og på at advare andre bilister. Det skal du have mange tak for," sagde politidirektør Lene Frank blandt andet til Ole.

Sagen mod spøgelsesbilisten har været for retten, men afgørelsen er anket, og derfor er sagen endnu ikke afsluttet, oplyser politiet.

null

Publiceret 10 November 2017 13:35

SENESTE TV